Ingrediente
Mod de preparare
Cum se face sucul de rosii. Rosiile se spala,se scoate codita si cotorul verde,se taie in felii si se dau de 2 ori prin masina de rosii.Se pune sucul de rosii la fiert(eu pun o tabla groasa sub oala)pana scade,cam de un deget.Inainte de a opri focul,se pune sare dupa gust si se mai lasa sa dea in 2-3 clocote.Se pune fierbinte in sticlele spalate bine pe care le punem fierbinti in patura(eu am o duna)unde le lasam 2-3 zile,pana se racesc.
In sucul de rosii pentru baut se adauga dupa gust,pe langa sare si zahar si piper.
Pentru bulion,se fierbe sucul de rosii pana scade mai mult(de 2-3 degete),iar pentru pasta de rosii,pana scade si ramane cam un sfert din cantitate.Se pune sare.Pentru pasta de rosii se amesteca des in compozitie,cand aceasta a scazut suficient,pentru ca altfel se va prinde de oala.Se pune in borcane sterilizate si in patura.
Dupa ce s-au racit se depoziteaza in camara sau pivnita,adica la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face sucul de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|