Cupe cu spuma de cocos si cirese

Postat de alba_zori in Dulciuri
15 Iun 2013 | 3617 vizualizari
Cupe cu spuma de cocos si cirese

O spuma minunat de buna,para e o inghetata,este omogena si fara bucati de cocos rase grosolan in ea,stati linistiti am facut cocosul ras din spuma ca faina atat de fina cu robotul ca sa se simta doar gustul ei decios..si mai ales daca se odihneste la frigider macar 20 minute este extraordinar de buna,serios vorbesc,nu stiu daca ma credeti dar cocosul la cine place poate ca ma crede,e super bun,deci merita incercat.Este foarte rapid de preparat si o delicatesa la masa,mie imi place la nebunie,va pup dulce pe toate bucatarasele harnice!

Ingrediente

  • Pentru spuma de cocos
  • 5 albusuri
  • un praf de sare
  • 130 gr zahar
  • 300 gr cocos ras si mixat foarte fin cu robotul
  • 6 gr foi de gelatina
  • un cocos proaspat si laptele lui
  • o sticluta de aroma de rom
  • cacao pentru pudrat
  • cirese pentru decorat

Mod de preparare

O reteta foarte simpla si extraordinar de buna,parca ai manca un bounty..deci sa explic in cateva cuvinte cum l-am facut.

Primul pas a fost sa dau prin robot cocosul ras ca sa devina ca o faina.L-am lasat intr-un bol.

Am pus cele 5 albusuri pe baie de aburi cu zaharul si cu un praf de sare si am amestecat pana a facut putina spuma incalzindu-se pana in 40 de grade,adica pana se incalzeste putin,se simte cu degetul ca e cald,nu trebuie sa faca prea multa spuma,asta ca sa fie ouale pasteurizate,sunt mai sanatoase si fara riscuri de vreun fel va garantez.

Am pus apoi ouale intr-un bol mai marisor si am batut cu mixerul pana s-a facut spuma lucioasa si care scrie.Am adaugat faina de cocos amestecand de jos in sus pana la incorporare.Am lasat la frigider bolul pana am pregatit restul.

Am pus foile de gelatina intr-un vas de iena cu apa foarte rece una cate una si am lasat la umflat cam 10 minute,dupa care le-am stors bine in mana.

Am spart cocosul si scos lapele din el,l-am pus intr-o craticioara cu foile de gelatina stoarse si incalzind putin ca sa se dizolve.a devenit ca un sirop.

Am adaugat acest sirop la inca putin lapte de cocos si apoi cu toata compozitia de albusuri si cocos invartind de jos in sus.

Aceasta compozitie am pus-o in cupe impartind dozajul cat de cat egal,apoi am pudrat cu putin cacao amara,am ras cu o razatoare mica niste ciufuri de cocos proaspat deasupra,apoi am spalat niste cirese,le-am sters de apa si le-am aranjat in cerc la bordurile cupelor.

Le-am lasat la frigider putin ca sa se intareasca mai bine gelatina si..astfel cocosul este mai delicios,racoritor,ca un bounty..serios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupe cu spuma de cocos si cirese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fursecuri cu aroma de portocala si ciocolata neagra

Postat de Ina

Fursecuri cu aroma de portocala si ciocolata neagra

Mixam margarina cu zaharul, apoi adaugam  oul si treptat faina, esenta de portocale si sarea , omogenizand bine totul.  Cu compozitia rezultata umplem presa pentru fursecuri  si...

Citeste continuarea

Desert cozonac cu ciocolata si nuca

Postat de CameliaComan

Desert cozonac cu ciocolata si nuca

Punem drojdia intr-un bol mai mare. Adaugam o lingura de zahar si putin lapte cald. Amestecam cu un tel. Adaugam si o lingura de faina. Amestecam usor. La nevoie mai adaugam putin lapte. Lasam sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.06.2013, 00:36
Trebuie sa fie foarte bun!
la 15.06.2013, 00:37
Nu-mi place cocosul ras,dar laptele de cocos imi place.Cred ca spuma de cocos este delicioasa!
la 15.06.2013, 00:37
cu siguranta,te pup dulce draguta!
la 15.06.2013, 00:38
multumesc draga Buni,cocosul ras este proaspat deasupra spumei si pe cacao,cea proaspata are alt gust la dulciuri de genul acesta,nu e ca cel uscat..si totul impreuna se potriveste foarte bine,mama mea a zis cand a gustat ca e o bucatica din paradis...deci..
la 15.06.2013, 00:43
Iau eu portia lui Buni Sunt fan infocat cocos

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking