Curcan cu cartofi la cuptor

Postat de alldaycooking in Curcan
18 Mai 2011 | 5695 vizualizari
Curcan cu cartofi la cuptor

Ingrediente

  • 1 bucata carne curcan (partea superioara a aripii)
  • 1 ceapa
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • 5 cartofi mari

Mod de preparare

Carnea am impanat-o cu bucatele de usturoi, am asezat-o in tava, am pus bucati mari de ceapa alaturi, am presarat putin piper si rozmarin maruntit. Am dat-o la cuptor la 170 grade Celsius pentru aproximativ 1 1/2 ore, acoperita cu un capac. Cartofii i-am taiat in sferturi si am adaugat peste carne dupa ce a trecut 1 1/2 ora. Dupa aproximativ 15 minute am scos carnea din tava, am lasat cartofii sa se amestece cu ceapa si sosul format in tava, am asezat carnea deasupra si am lasat sa se rumeneasca la temperatura de 200 grade Celsius.

La sfarsit am adaugat putina sare si cateva frunzulite de rozmarin. Am servit cu salata de morcovi (morcovi taiati cu instrumentul de curatat zarzavatul, ulei de masline si suc de lamaie).

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpa de curcan la cuptor, cu cartofi

Postat de oanapl

Pulpa de curcan la cuptor, cu cartofi

Pentru a frăgezi carnea, o pui în saramură. Prepari saramura din apă rece în care dizolvi sare de bucătărie: câte 1 linguriță cu vârf de sare la fiecare 250...

Citeste continuarea

Carne de curcan la punga, in cuptor

Postat de mirela0911

Carne de curcan la punga, in cuptor

Se pregateste carnea de cu seara. Se spalat carnea si se lasa sa se scurga de apa. Intr-un bol se pun condimentele si uleiul. Se amesteca totul bine apoi se ung bucatile de carne. Se introduc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.05.2011, 21:15
curcanul il pap eu
la 18.05.2011, 21:36
ah ce bine arata totul pe farfurie
la 18.05.2011, 21:46
ce prezentare frumoasa
la 18.05.2011, 22:39
la 18.05.2011, 22:44
ce bine arata

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking