Curcan cu năut și lămâie

Postat de Pur_si_simplu_papa_bun in Curcan
4 Mai 2011 | 4036 vizualizari
Curcan cu năut și lămâie

Rețeta asta mi-a făcut cu ochiul de ceva timp și nu m-am lăsat până nu am făcut-o. E o combinație de gusturi deosebite și merită încercată.

Ingrediente

  • • carne de curcan sau pulpe de pui fiartă
  • • 5-6 cartofi
  • • o cană de năut din conservă
  • • 1 ceapă albă tăiată în sferturi și apoi feliată
  • • 1 ceapă verde
  • • 2 felii de lămâie cu coajă tocate mărunt
  • • 3 căței de usturoi
  • • 1 linguriță de chimen
  • • un vârf de linguriță de scorțișoară
  • • 2 căni de supă de pui
  • • boia și pastă de gogoșari
  • • pătrunjel verde

Mod de preparare

Am curățat cartofii, i-am tăiat în sferturi și i-am amestecat cu ceapa, lămâia, usturoiul, chimenul și scorțișoara.

Se amestecă toate bine și se toarnă supa fierbinte. Cratița se pune pe foc și se lasă să fiarbă la foc mic până se înmoaie cartofii.
Carnea am fiert-o separat, am desprins-o de pe oase și am mărunțit-o, iar din zeama concentrată am făcut și o supă.

Se adaugă carnea, pasta de gogoșari și năutul în mâncare și se mai lasă pe foc câteva minute. Am asezonat cu sare, piper și am presărat boia, pătrunjel verde și cozile de la ceapa verde. Delicioasă mâncare!

Să aveți poftă bună!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu năut și lămâie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Frigarui de curcan cu miere si mustar

Postat de Sidy

Frigarui de curcan cu miere si mustar

Inlaturam pielita de pe pulpe si le dezosam. Taiem apoi carnea in bucatele mici de 2,5 cm si o punem intr-un bol. Presaram amestecul de condimente peste pulpele de curcan, adaugam sosul de soia...

Citeste continuarea

Friptura de curca in sos alb cu ciuperci si ardei copt

Postat de merisor67

Friptura de curca in sos alb cu ciuperci si ardei copt

Am pus carnea la fiert in putina apa, iar cand a atins punctul de fierbere, am scurs apa, am clatit carnea si am pus-o din nou la fiert in apa cat sa o acopere, cu putina sare. Eu procedez asa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.05.2011, 21:39
Chiar o reteta deosebita...ti-a iesit grozav!
la 04.05.2011, 21:46
grozav
la 04.05.2011, 21:46
mmmm, inedit!
la 04.05.2011, 22:00
Gustos!!
la 04.05.2011, 22:58

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking