Am căutat destul de mult pe net și pe forumuri pînă am găsit o rețetă care să cuprindă cât mai mult din esența bucătăriei indiene (fiindcă varietatea tipurilor de curry în India e nebănuită de către europeni și variază foarte mult chiar între diferitele regiuni culinare indiene). Și am pornit la treabă, cu ceva emoții, evident.
Pasul 1 - în tigaia specială pentru sosuri (sauce pan) am pus ceapa mărunțită, ghimbirul dat prin răzătoare, usturoiul pisat, cele două linguri de ulei de măsline extravirgin și praful de turmeric. Am amestecat cîteva minute.
Pasul 2 - am adăgat carnea de curcan și ardeiul chili tocat mărunt. Am amestecat pînă cînd s-a făcut carnea, adică pînă i-a dispărut culoarea roz. Tot acum am pus si lingurita de garam masala.
Pasul 3 - am adăugat cutia de roșii decojite și după încă două minute de fierbere am turnat în amestec și laptele de cocos. Am mai amestecat cîteva minute, pînă cînd laptele de cocos a mai scăzut un pic și consistența întregului amestec a devenit cea dorită, adică una cremoasă și mată. Acum, la final, am adăgat și sucul de la lămîia verde și am mai amestecat puțin.
În paralel, s-a fiert orezul basmati, care are o durată de fierbere mai scăzută. Coriandrul proaspăt a fost tocat mărunt și a fost pus la final de tot, peste sosul de curry, în momentul servirii. Credem sincer că ne-a ieșit excelent, termenul de comparație fiind tipurile de curry pe care le-am mai mîncat prin restaurante darși sosurile de curry care se găsesc în magazine, gata preparate. Ușor iute, însă suportabil, și ceea ce ne-a impresionat a fost că senzația ușoară de iuțime nu a durat decît 2-3 minute, după aceea a dispărut, rămănînd însă aromele diverse. Au ieșit cam 3 porții măricele. Oricum, pentru noi e clară treaba acum - vom prepara mereu curry în casă, fără discuții.
Întregul proces a durat aproximativ 30-35 de minute. Dacă aveți ingredientele necesare, atunci mersul e destul de ușor și la final veți avea un curry gustos, din produse naturale și tradiționale.
Vă doresc poftă bună gustoasă și sănătoasă!