Curry-ul de azi: cu dovlecel

Postat de Brindusa in Pui
3 Iul 2010 | 6744 vizualizari
Curry-ul de azi: cu dovlecel

Nu stiu daca dovlecelul e folosit in curry, dar eu am avut azi asa o pofta de mancare Indiana, iar in frigiderul meu zacea de vreo saptamna un dovlecel ce era gata sa se strice. In final mancarea a iesit gustoasa, dovlecelul (care are un gust neutru) imbibandu-se cu arome de la condimente.

Ingrediente

  • 1 piept de pui mare, fara oase si piele, taiat fasii subtiri
  • 1 dovlecel mare, fara coaja si seminte, taiat cubulete
  • 2 catei de usturoi, rasi fin
  • 3 cm ghimbir, ras fin
  • 2 cepe medii, tocate
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 2 lingurite turmeric
  • 1 lingurita Garam Masala
  • 2-3 cani de apa
  • 1 mana de orez basmati (optional)
  • sare dupa gust
  • 4 linguri ulei de porumb

Mod de preparare

  1.  Incalzeste uleiul intr-o cratita mare (eu folosesc wokul).
  2. Pune usturoiul si ghimbirul. Amesteca de 5-6 ori.
  3. Adauga ceapa si, la foc mediu- mare , amestecand ca sa nu se arda las-o 3-4 minute.
  4. Adauga 1 lingurita turmeric si Garam Masala. Amesteca de cateva ori.
  5. Aduga pasta de tomate si prajeste-o la foc mediu pana ce uleiul se ridica (cateva minute).
  6. Adauga puiul si amesteca-l bine in sos. Pune sarea si 2 cani de apa. Acopera cu un capac si lasa la foc mic pana ce carnea e aprope facuta.
  7. Pune dovleceii si, daca apa a scazut prea mult, mai adauga apa. Pune si restul de turmeric. Lasa sa fiarba la foc mic 5 minute.
  8. Daca vrei ca mancarea sa fie mai consistenta pune orezul. In cazul asta sosul trebuie sa fie mai lichid, pentru ca orezul il absoarbe. Lasa 7 minute.
  9. Potriveste de sare. Inchide focul si mai lasa cratita sa stea cu capacul pus cam 10 minute.
  10. Serveste mancarea imediat, presarata cu patrunjel tocat. A2a zi nu mai este la fel de buna.

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Curry-ul de azi: cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciuperci umplute (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Ciuperci umplute (reteta video)

Spalati ciupercile si indepartati-le coditele. Stergeti palariile ciupercilor cu prosoape de hartie si puneti-le deoparte. Pentru umplutura caliti ceapa pana ce devine translucida si se inmoaie,...

Citeste continuarea

Cordon bleu din piept de pui

Postat de panacris

Cordon bleu din piept de pui

Pieptul de pui se tranșează, adică se taie pe din două, pe lung, apoi se bate ușor, să se aplatizeze. Astfel se obțin 8 bucăți de file din piept de pui. Pe fiecare felie se așează...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.07.2010, 01:13
eu te cred pe cuvant...asa ca astept chiar la ora aceasta tarzie din noapte
la 03.07.2010, 08:04
am rezolvat furcile Arata bine !
la 03.07.2010, 10:10
Interesant de incercat!
la 03.07.2010, 22:44
la 03.07.2010, 22:49
arata foarte bine

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking