Cuş-cuş cu carne de viţel –Prânzul de Duminică

Postat de diaconta in Vita
10 Noi 2013 | 14024 vizualizari
Cuş-cuş cu carne de viţel –Prânzul de Duminică

Odată ce s-a răcit vremea parcă se potriveşte mai bine o mâncare cu carne pentru prânz.Sigur că este o mâncare care se poate pregăti în oricare alta zi a săptămânii.

Ingrediente

  • Pentru sosul de carne:
  • 1 kg pulpa de vitel fara os
  • 4 buc ceapa uscata
  • 3 morcovi
  • o lingura pasta de tomate
  • ardei rosu
  • ulei
  • frunza de telina
  • foi de dafin
  • sare,piper,boia
  • fulgi de ardei iute
  • tarhon
  • patrunjel verde
  • o lingura smântâna
  • Pentru garnitura:
  • 100 g cuş-cuş
  • Un morcov
  • Ulei
  • Sare

Mod de preparare

Carnea am taiat-o bucati mai maricele.

Ceapa am taiat-o marunt,mircovii rondele.

Intr-un vas am pus putin ulei si am calit ceama cu morcovii pâna când ceapa a devenit sticloasa.

Am pus atunci putina boia si carnea sa se prajeasca putin.

Am pus sarea ,foile de dafin si fulgii de ardei iute.

Am pus apa,mai mult decât doar s-o acopere.

Carnea va trebui sa fiarba destul de mult,deci va fi nevoie de mai multa apa.

Este bine de pus apa suficienta la inceput,dar daca nu ajunge,nu-i nici o tragedie,mai completam cu apa fierbinte.

Când carnea a fost aproape fiarta,am adaugat ardeiul,tarhonul si pasta de tomate.

Inainte de a opri focul am pus smântâna si patrunjelul verde.

 Pentru paste,am pus putin ulei într-o cratita si am razuit morcovul.

L-am calit putin,am pus sare,apoi am pus pastele si le-am prajit impreuna cu morcovul.

Am acoperit cu apa si am lasat sa fiarba pâna când a scazut tot lichidul.

Este de preferat sa mai adaugati apa daca este cazul decât sa ramâna prea mult lichid.

Am oprit focul si am acoperit cu un capac.

Am servit cu salata de varza rosie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuş-cuş cu carne de viţel –Prânzul de Duminică" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (51)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulouri din carne de vita

Postat de panacris

Rulouri din carne de vita

Feliile de carne preparate, ca pentru snițel, adică feliate cât mai subțire, se asezonează de sare, piper, apoi se ung cu muștar. Se așează pe fiecare bucată de carne asezonată,...

Citeste continuarea

Snitel de vitel cu cartofi taranesti

Postat de timea

Snitel de vitel cu cartofi taranesti

Carnea o feliem si o batem cu batatorul de carne. Saram si piperam fiecare felie de carne. Asezam feliile de carne pe o farfurie pe care o acoperim cu folie alimentara si o punem la frigider...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.11.2013, 19:36
bun bun
la 10.11.2013, 19:39
Alo,alo,unde te trezesti, mai opreste-te...
la 10.11.2013, 19:41
Bun meniu ai ales!
la 10.11.2013, 19:55
foarte bun cus-cus-ul
la 10.11.2013, 19:58
si mie imi place

Vezi toate comentariile (51)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking