Cuscus cu leurdă

Postat de adriana65 in Mancaruri de post
25 Apr 2013 | 12338 vizualizari
Cuscus cu leurdă

Martie şi aprilie sunt lunile în care leurda se găseşte din plin în pieţe aşa că trebuie să profităm de această plantă binefăcătoare organismului nostru, aceasta fiind un bun detoxifiant şi are un conţinut bogat de vitamine şi minerale. Poate fi folosită în diferite mâncăruri, salate sau sosuri (o să vedeţi într-o postare ulterioară). Acum că suntem în post, mâncarea prezentată aici este binevenită.

Ingrediente

Ingrediente:

  • 100 g cuscus
  • 1 fir ceapă verde
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute (eventual curăţat de seminţe)
  • 1/2 legătură leurdă (50 g)
  • 1/2 linguriţă pătrunjel verde uscat
  • 1/2 linguriţă coriandru uscat
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare de mare

Mod de preparare

Uleiul de măsline se pune într-o cratiţă la încins. Se adaugă ceapa verde tăiată inele, usturoiul şi ardeiul iute  tocat. Se adaugă cuscus, se amestecă de câteva ori apoi se adaugă 150 ml apă clocotită. Se aduce la punctul de fierbere, se ia vasul de pe foc, se acoperă cu o farfurie sau un capac din sticlă care se potriveşte perfect şi se lasă cuscus-ul să se umfle.După 15 - 20 minute, cu ajutorul unei furculiţe, se amestecă uşor pentru a se afâna şi se adaugă frunzele de leurdă tocate. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuscus cu leurdă" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Curcan in sos de rosii cu cuscus aromat

Postat de ladydi

Curcan in sos de rosii cu cuscus aromat

Fierbem carnea de curcan in apa cu sare. Dupa ce este fiarta, o scoatem si o lasam sa se racoreasca. Punem supa sa mai dea un clocot, oprim focul adaugam cuscus-ul si acoperim. Dupa 5-10 minute,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2013, 19:50
la 25.04.2013, 19:52
arata bine!
la 25.04.2013, 20:10
la 25.04.2013, 20:26
Super!
la 25.04.2013, 20:30
da, vreau!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking