Cuscus cu peste si sos iute-dulceag

Postat de cristinne in Aperitive / Garnituri
13 Mai 2010 | 10300 vizualizari
Cuscus cu peste si sos iute-dulceag

Cus cus-ul cica este mancare tipic africana. Am incercat si eu pt prima data, ca si garnitura pt peste si tin sa va spun ca mi-a placut fff tare! Seamana cu orezul dar este altceva (la gust e cam ca pastele fainoase asa, pt ca e facut pana la urma tot din faina de grau dar e ceva nou)

Ingrediente

  • cuscus (sau kuskus) - 1 cana;
  • condimente (sare, piper, ienibahar, oregano, curry)
  • peste - cod;
  • 1morcov;
  • 1 telina mica,
  • 2cepe mici;
  • ulei de masline;
  • verdeata;
  • pt sos, optional:
  • sos de rosii,
  • condimente,
  • usturoi

Mod de preparare

Cus-Cus-ul: Se taie fff marunt ceapa. Se pune la calit usor ceapa marunta cu 2linguri de ulei de masline si cana de cus cus. Se amesteca continuu si se rumeneste frumos usor pret de cateva minute. Se adauga apoi morcovul si telina taiate bucatele si se toarna apoi 3 cani de apa. Se lasa la fiert amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca. Dupa ce cus cus-ul s-a inmuiat si nu mai e tare, inseamna ca a fiert. Se scoate cu o spatula si se pune pe platou, adaugandu-se si amestecand apoi impreuna si condimentele ( sare, piper, oregano, curry) cu verdeata (marar si patrunjel fin tocat)

Sosul iute dulceag (optional): se pune intr-o tigaie sos de rosii si 1 lingura de ulei de masline, impreuna cu toate condimentele: 1 foaie de dafin, 2,3 boabe ce ienibahar, piper, sare, 2,3 catei de usturoi si boia de ardei dulce si iute. Se amesteca continuu la foc mic pret de cateva minute.

Pestele: se prepara la alegere: la tigaie prajit, la gratar sau la cuptor. Eu l-am pegatit la tigaie la teflon cu o lg de ulei, pt ca nu aveam timp.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuscus cu peste si sos iute-dulceag" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola

  Acest Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola este foarte gustos și te cucerește prin savoare și aromă.

citeste mai mult
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Aperitiv briose cu ciuperci

Postat de rocsi_1612

Aperitiv briose cu ciuperci

Batem ouale spuma cu putina sare si piper. Adaugam uleiul, amestecam, apoi punem laptele batut. Incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt. Ciupercile le spalam bine, le taiem...

Citeste continuarea

Aperitiv floare cu carne si cas dulce

Postat de Constelatialeu

Aperitiv floare cu carne si cas dulce

Intindem aluatul, il decupam cu o forma in 12 ''floricele. Ungem formele de silicon cu ulei si asezam ''floricelele. Amestecam carnea tocata cu morcovul ras,ceapa taiata marunt si oul, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2010, 14:46
la 07.06.2021, 16:51

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking