Desert cremos cu portocala

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
15 Ian 2012 | 4283 vizualizari
Desert cremos cu portocala

Un desert simplu,delicios si pe care il dedic lui Cristi pentru gestul facut!!!Multumesc Cristi!!!

Ingrediente

  • 250 ml lapte
  • 80 gr zahar
  • 2 galbenusuri
  • 40 gr faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 portocala
  • 2 linguri suc de portocala
  • piscoturi
  • bombonele decor

Mod de preparare

Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilat.

Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul pana devin lucioase.

Incorporam si faina in ploaie,apoi sucul de portocala.

Cand laptele incepe sa fiarba il tragem de pe foc si punem compozitia de galbenusuri.

Amestecam bine cu un tel,apoi punem iar pe foc,si amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.

Cand e gata o luam de pe foc.

Dam coaja de portocala pe razatoarea mica ,iar portocala o facem feliute,apoi o taiem cubulete.

In crema adaugam o lingurita coaja de portocala rasa si cuburi de portocala.

Amestecam usor.

Pregatim niste cupe.

Pe fundul lor punem cate un piscot sfaramat,apoi turnam crema.

Mai punem cate un piscot ,taiat pe jumatate,in fiecare cupa,iar deasupra niste bombonele .

Dam la rece ,apoi servim.

O crema delicioasa,cu gust de portocala ce poate fi consumata asa,sau se pot umple tarte,gogosi,rulouri etc!!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cremos cu portocala" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Postat de Pungasa_Rogue

Desert placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Pentru inceput se cern 300 g faina intr-un castron. Se adauga untul, untura solida, smantana, zaharul, zaharul pudra vanilat, esenta de vanilie, oul, praful de copt si bicarbonatul de sodiu stins...

Citeste continuarea

Chec din albusuri cu cacao,ciocolata si glazura de caramel

Postat de medioto59

Chec din albusuri cu cacao,ciocolata si glazura de caramel

Mixam albusurile cu un praf de  sare . Amestecam zaharul cu zaharul vanilat si il incorporam ,adaugandu-l  in ploaie,in albusurile batute spuma.  Mixam bine pana obtinem o bezea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.01.2012, 14:41
rocsi....facem schimb? dau o feliuta de praji ....tu dai un paharel cu crema?...
la 15.01.2012, 14:43
cu drag Madi!!!
la 15.01.2012, 14:47
pff....m-ai lasat fara cuvinte....eu iti multumesc mult de tot . Plus - de unde stii ca iubesc atat de mult vanilia?
la 15.01.2012, 14:49
frumos
la 15.01.2012, 14:50
Cat ma bucur Cristi ca iti place!!!nu am stiut,dar s-a nimerit..ma bucur ca-ti place!!pai un gest frumos trebuie mereu rasplatit

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking