Desert prajitura cu blat ciocolatos si budinca de vanilie

Postat de merisor67 in Prajituri
5 Sep 2013 | 93799 vizualizari
Desert prajitura cu blat ciocolatos si budinca de vanilie

Este o prajitura foarte buna, cu multa ciocolata in blat, multa nuca, iar budinca de vanilie este fara praf de budinca, am numit-o asa pentru ca am facut o crema de vanilie mai groasa decat de obicei.

Ingrediente

Blat:

  • 4 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 200 gr unt + 2 linguri ulei
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 300 ml iaurt natural de tara
  • 250 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • esenta de rom
  • 250 gr nuca taiata

Budinca de vanilie:

  • 4 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 1 l lapte
  • 8 linguri faina
  • sare
  • esenta de vanilie

Pentru ornat:

  • 500 ml frisca lichida Hulala
  • fulgi de ciocolata amaruie

Mod de preparare

Blat: Punem ciocolata rupta impreuna cu untul si uleiul la foc moale si amestecam in continuu pana se topeste si se omogenizeaza bine totul. Apoi lasam la racit, dar nu de tot.

Batem albusurile spuma cu putina sare, iar cand incep sa se intareasca adaugam treptat zaharul si batem in continuu, apoi turnam incet ciocolata topita si putin calduta.

Nu mai batem, amestecam circular cu telul, incet, sa nu se lase albusurile.

Dizolvam praful de copt in iaurt, apoi adaugam iaurtul peste albusuri, amestecand de data aceasta cu o spatula de lemn.

Adaugam esenta si in final faina putin cate putin.

Eu am urmarit sa iasa o compozitie putin mai groasa decat la chec, asa ca m-am oprit la 250 gr de faina.

Tapetam tava cu hartie de copt si asezam nuca pe fundul ei, apoi rasturnam blatul si il intindem uniform.

Dam tava la cuptor pentru 40 de minute la 180 grade, apoi o scoatem din cuptor, o lasam10 minute sa se mai raceasca si rasturnam blatul pe un platou.

Nuca va ramane pe dosul blatului. Cat timp se coace blatul, pregatim budinca de vanilie.

Budinca: Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam faina si putin lapte rece, apoi completam cu restul de lapte caldut.

Punem vasul pe foc incet si amestecam continuu pana cand se ingroasa budinca, apoi adaugam si esenta de vanilie, omogenizam si ridicam de pe foc.

Batem si frisca cu mixerul pana se intareste.

Rasturnam budinca peste blat, fierbinte, nivelam cu lama unui cutit si o lasam asa sa se raceasca dupa care ornam cu frisca si presaram fulgi de ciocolata peste ea.

Putem portiona si servi, nu necesita asteptare ca alte prajituri, dar este buna si rece, din frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu blat ciocolatos si budinca de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (78)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chec cu lamaie si afine

Postat de privatelaura

Chec cu lamaie si afine

Am pornit cuptorul. Intr-un castron, am ras coaja de lamaie, am pus untul si zaharul si am mixat pana s-a transformat intr-o spuma. Am adaugat ouale, incorporand cate unul, apoi am adaugat...

Citeste continuarea

Prajitura din albusuri cu menta, ananas si ciocolata amaruie

Postat de licurici_lra

Prajitura din albusuri cu menta, ananas si ciocolata amaruie

1.             Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul praf, vanilinat si esenta de menta....

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.09.2013, 19:25
hiiiiiiiiiiiiiiiiii, vaaaaaaaaaaaaaaaai
la 05.09.2013, 19:26
faaaaato! ce facusi aici???))
mi-nu-na-ta!!!
)))))))))))))))))))))
la 05.09.2013, 19:27
wowwwww perfecta
la 05.09.2013, 19:27
vin spre tine)
la 05.09.2013, 19:28
Esti criminala,Merisoaro !

Vezi toate comentariile (78)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking