Ingrediente
- Blat:
- 6 oua
- 150 g zahar
- 2-3 linguri ulei
- 3 linguri sirop caramelizat (3 linguri de zahar + 3 linguri de apa)
- 1 cana de faina
- 1 praf de copt
- esenta de rom
- 1 cubulet de ciocolata razuita
- 1 lingura cacao
- Crema:
- 300 ml lapte
- 2 linguri de faina
- 1 lingurita gelatina
- 200 g zahar
- 200 ml frisca lichida
- nuca prajita
- Sirop:
- 100 g zahar
- 100 ml apa
Mod de preparare
Blat: Se bat ouale cu zaharul. Se adauga uleiul, praful de copt, cacaua, ciocolata si se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul incins pentru 30 min. Se lasa sa se raceasca.
Crema: Zaharul il caramelizam, iar cand se topeste turnam laptele fierbinte. Atentie! Se umfla si poate da pe dinafara. Amestecam pana cand se topeste tot zaharul, dupa care adaugam faina "desfacuta" in cateva linguri de lapte rece. Punem din nou la fiert pana se ingroasa putin, amestecand continuu. Se lasa la racit, apoi adaugam gelatina dizolvata in 2-3 linguri de apa rece. Dupa ce s-a racit punem frisca batuta.
Blatul il insiropam cu 100 g zahar caramelizat cu 100 ml apa rece.
Peste blat intindem crema si presaram nuca prajita din belsug.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura "Noapte venetiana"" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (38)
|