Desert tort cu trei creme de ciocolata

Postat de LUK in Torturi
4 Dec 2011 | 138971 vizualizari
Desert tort cu trei creme de ciocolata

Am mancat acest tort cu ceva timp in urma la Postavaru si a fost printre putinele deserturi care m-au obsedat..n-am scapat pana nu l-am pregatit si eu. Eu am folosit alt blat, cel de la amandina, pentru ca nu am gasit Creme Ole cand am facut cumparaturile pentru tort, asa cum prevede reteta lui Postavaru.

Ingrediente

Blat:

  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 15 ml apa
  • 20 ml ulei
  • 10 gr cacao
  • 4 linguri de faina

Crema 1 de ciocolata:

  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 350 ml smantana pentru frisca(neindulcita)
  • 4 foi de gelatina (eu am folosit 8 gr gelatina granulata, plic Dr Oetker)

Crema 2 ciocolata:

  • 200 gr ciocolata alba
  • 350 ml smantana pentru frisca
  • 8 gr gelatina

Crema 3 ciocolata:

  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 350 ml smantana pentru frisca
  • 8 gr gelatina

Glazura:

  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 200 gr smantana pentru frisca
  • 30 gr unt

Mod de preparare

Blat: Amestecati faina cu cacaua. Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile cu apa spuma tare. Adaugati apoi treptat zaharul si bateti pana obtineti o bezea tare. Amestecati galbenusurile cu ulei si incorporati-le cu ajutorul unei linguri de lemn in albusuri. Adaugati apoi treptat faina amestecand usor. Turnati compozitia in tava de copt unsa cu unt si tapetata cu faina. Coaceti 25 de minute in cuptorul preincalzit la 150 de grade (temperatura medie). Lasati apoi blatul sa se raceasca pe un gratar de bucatarie.

In tava in care ati copt blatul puneti cu grija o folie alimentara cu marginile scoase in afara.

Crema 1: Punem gelatina la hidratat in 50 ml apa. Intr-o cratita punem la topit ciocolata rupta bucatele impreuna cu 150 ml frisca. Amestecam, iar cand e topita complet luam de pe foc. Lasam 2-3 minute apoi adaugam gelatina. Amestecam sa se dizolve complet gelatina si punem crema la frigider pana cand batem cei 200 ml frisca ramasi, spuma. (Postavarul lasa crema sa se raceasca complet, eu nu am avut rabdare dar nu s-a intamplat nimic rau). Amestecam apoi frisca batuta cu crema de ciocolata.Turnam crema astfel obtinuta in tava in care am pus folie si dam la frigider pana cand preparam urmatoarea crema.

Crema 2 si 3: Crema 2 ste cea de ciocolata alba. Se procedeaza la fel ca mai sus. Ultima crema va fi de ciocolata cu lapte, preparata la fel ca si celelalte 2 creme.

Dupa ce am pus crema de ciocolata cu lapte asezam usor blatul si punem tortul la frigider pentru cateva ore sau daca aveti rabdare, peste noapte. Eu nu am avut..

Dupa ce scoatem tortul din frigider, punem un platou sub blat si rasturnam tortul pe platou cu o miscare ferma (intoarcem tortul), astfel cremele vor fi deasupra. 

Glazura: Punem ciocolata impreuna cu frisca la topit. Dupa ce s-a topit luam de pe foc, adaugam untul si amestecam pana cand se incorporeaza perfect in crema. Turnam glazura peste tort incepand din mijloc apoi decoram dupa preferinta.

Multumesc Anca (Postavaru) si Miha pentru tortul asta delicios!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu trei creme de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (47)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort Napoleon - reteta cu nr. 200

Postat de Pungasa_Rogue

Tort Napoleon - reteta cu nr. 200

Foi: Untul rece se taie cuburi si se amesteca cu faina printr-o faramitare cu varful degetelor, pana la incorporarea partiala. Se adauga oul intreg si se framanta aluatul. Din cand in cand se...

Citeste continuarea

Desert tort cu mascarpone, mure si banane

Postat de mirela0911

Desert tort cu mascarpone, mure si banane

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si green sugar, adaugat pe rand. Galbenusurile se omogenizeaza cu uleiul, apoi se toarna in fir subtire peste albusuri...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.12.2011, 16:57
delicios
la 04.12.2011, 17:02
asa e Lau
la 04.12.2011, 17:11
ce super e contrastul!
la 04.12.2011, 17:36
da Adina,mai vazusem acest tort pe net dar m-am ferit sa l fac temandu ma cava fi prea dulce..eusunt putin alergica la ciocolata si na..mi a fost teama dar dupa ce am gustat la Anca(postavaru) am fost convinsa ca trebe sa l fac si eu..spre deliciul sotului
la 04.12.2011, 18:03
minunat!

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking