Desert tort Preferita

Postat de miremirc in Torturi
8 Iun 2012 | 250221 vizualizari
Desert tort Preferita

 Reteta am primit-o de la fina mea, Geta, careia ii multumesc pentru reteta, pentru ca este delicioasa ! :)

Ingrediente

  • Blat :
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Crema ciocolata alba :
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 1 iaurt cremosso mic
  • 1 danette de vanilie
  • 150 g ciocolata alba
  • 300 ml frisca lichida
  • 3 pliculete de gelatina granule (30 g)
  • 200 ml apa
  • Crema ciocolata:
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 1 iaurt cremosso mic
  • 1 danette de ciocolata
  • 150 g ciocolata neagra (sau de lapte)
  • 300 ml frisca lichida
  • 3 pliculete gelatina granule (30 g)
  • 200 ml apa
  • Decor :
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • cercuri de ciocolata alba

Mod de preparare

Blat: Mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul, apoi galbenusurile pe rand, uleiul treptat, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Punem compozitia intr-o tava dreptunghiulara (d=35*23 cm) sau intr-o forma rotunda (d=28 cm), unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor, la 180 de grade, aproximativ 40 de minute. Facem testul cu scobitoarea si daca iese curata este gata. Lasam blatul sa se raceasca, apoi il scoatem din forma.

Crema de ciocolata alba : Hidratam gelatina in 200 ml apa rece. Mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul, mixand mai departe pana se topeste. Adaugam galbenusurile pe rand, apoi iaurtul cremosso, danette de vanilie, ciocolata alba topita pe aburi sau intr-o craticioara cu fund dublu, frisca batuta spuma. La final in gelatina topita la bain-marie adaugam 2-3 linguri din crema , omogenizam bine, apoi o turnam peste restul de crema. Crema o turnam in aceeasi forma dreptunghiulara in care am copt blatul. Forma o stropim cu putina apa rece, apoi asezam folie alimentara . Dam la frigider pana pregatim crema de ciocolata(cam 30 minute).

Crema ciocolata: Hidratam gelatina in 200 ml apa rece. Mixam albusurile spuma, adaugam zaharul, galbenusurile pe rand, iaurtul cremosso, danette de ciocolata, ciocolata de lapte topita pe aburi, frisca batuta spuma, iar la final in gelatina topita la bain-marie adaugam 2-3 linguri din crema, omogenizam, apoi amestecam cu restul de crema. Crema de ciocolata neagra trebuie turnata peste crema alba intarita, altfel riscati sa se amestece. Deasupra, peste crema maro asezam blatul copt. Dam la frigider pentru minim 5 ore sau de seara pana dimineata, cum am facut eu. Dupa ce scoatem tortul de la frigider, il rasturnam pe o tava dreptunghiulara.

Decor :   Fiecare poate sa decoreze tortul dupa bunul plac. Eu am ales sa asez cerculete de ciocolata alba pe margini, iar in centru am trasat linii fine de ciocolata topita . Am rupt 50 g ciocolata bucatele si am asezat-o intr-o punga. Punga am introdus-o in apa clocotita, timp de 3-4 minute, dupa care am lasat-o sa se raceasca. Am taiat un colt foarte mic la punga si am facut dungile .

Taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Preferita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (57)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800

Postat de katty

Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800

Pregatim mai intai crema care trebuie racita si tinuta la frigider cateva ore. Punem frisca intr-o craticioara si o lasam la foc sa se infierbante, fara a clocoti. Adaugam ciocolata rupta bucati...

Citeste continuarea

Desert tort cu blat din albusuri, mousse de oreo si cafea

Postat de momo121

Desert tort cu blat din albusuri, mousse de oreo si cafea

Pentru blat: Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma. Separat, topim ciocolata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.06.2012, 21:08
excelent
la 08.06.2012, 21:15
ma omori cate putin de fiecare data, cu fiecare desert )
la 08.06.2012, 21:19
bun bun
la 08.06.2012, 21:21
direct la favorite! e perfect!
la 08.06.2012, 21:22
Ies numai minunatii din mainile tale..te felicit!!

Vezi toate comentariile (57)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking