Desert tort sah cu cappuccino

Postat de timea in Torturi
3 Oct 2013 | 44516 vizualizari
Desert tort sah cu cappuccino

In ultimul timp am facut doar deserturi cu fructe (preferatele mele) si a cam venit timpul sa multumesc si partea masculina a casei :). Eu nu mananc mai deloc astfel de deserturi pentru ca nu imi plac cremele de unt, insa sotul meu le iubeste mult si din cand in cand ii mai fac si lui pe plac. Dar oricum mi-a facut placere sa ma 'joc' putin Sah cu acest tortulet si m-a incantat rezultatul.

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 8 linguri zahar
  • 170 gr faina
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • un varf de sare
  • 1 lingura cu varf cacao + 1 lingura lapte
  • Sirop:
  • 1 lingurita cappuccino
  • 1 lingurita zahar pudra
  • 100-150 ml apa calduta
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Crema:
  • 250 gr unt nesarat
  • 200 gr zahar pudra
  • 3 lingurite cappuccino
  • 2 lingurite lapte
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri lapte
  • bombonele colorate pentru ornat

Mod de preparare

Blat: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Separat intr-un bol amestecam galbenusurile cu praful de copt. Adaugam peste albusuri pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma. 

Tapetam cu hartie de copt doua forme identice de chec  (forme mici). Daca nu aveti doua, nu-i bai, faceti blaturile pe rand. In prima tava turnam jumatate din compozitie.

Compozitia ramasa o amestecam cu cacao si o lingura de lapte si o turnam in a doua tava.

Dam tavile la cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de 30-35 minute. Scoatem din cuptor, apoi din tava si le lasam sa se raceasca.

In acest timp pregatim crema.

Crema: Untul la temperatura camerei il mixam intr-un bol impreuna cu laptele pana devine cremos. Zaharul pudra amestecat cu cappuccino il rasnim in rasnita de cafea. Adaugam zaharul amestecat cu cappuccino peste unt si mixam cateva minute pana se divolva zaharul. Gustam si daca nu mai simtim intre dinti zaharul, inseamna ca e ok. 

Daca s-au racit blaturile, la ambele le taiem partea de deasupra. Partea aceasta eu nu am folosit-o, am pastrat blaturile intr-o punga pentru cake pops. Puteti face si voi la fel.

Blaturile fara capac sa zic asa, le-am taiat in doua, cele 4 bucati  le-am taiat pe rand in 4 fasii. 

Asamblare:

Initial am vrut sa suprapun cele 4 blaturi, dar m-am razgandit si am pus cate 5 fasii pe rand in loc de 4 ca sa fac tortul mai lat. Normal ca a ramas in plus o fasie care a trecut la pastrat in punga pt cake pops :).

Pe un platou asezam pe rand: fasie neagra - alba - neagra - alba - neagra. Insiropam cu siropul obtinut prin amestecarea ingredientelor in apa calduta, apoi punem primul strat de crema. Urmeaza al doilea rand de fasii, iar acum punem alb-negru-alb-negru-alb. La fel insiropam si ungem cu crema. Ultimul rand vine exact ca primul si la fel insiropam si ungem cu crema. Ungem prajitura cu crema deasupra si de jur imprejur apoi dam la frigider timp de 30-40 minute pana se intareste crema.

Glazura: Punem pe baie de aburi intr-un vas ciocolata, untul si laptele si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca putin (altfel se topeste crema de unt) apoi turnam peste crema lasand sa curga de jur imprejur. 

Ornam cu bombonele colorate. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort sah cu cappuccino" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (66)
Retete similare

Tortulet ''6''

Postat de Constelatialeu

Tortulet ''6''

Blatul: Albusurile le batem spuma tare cu zahar.Topim margarina si o lasam sa se raceasca,dupa ce s-a racit o adaugam peste galbenusuri frecand ca la maioneza.Faina o amestecam cu praful de...

Citeste continuarea

Desert tort cu jeleu de visine si mousse de ciocolata neagra

Postat de katty

Desert tort cu jeleu de visine si mousse de ciocolata neagra

Pregatim mai intai jeleul. Hidratam gelatina in 3 linguri apa rece. Punem la foc visinele congelate cu zaharul si apa. Dupa ce dau cateva clocote dam vasul deoparte si adaugam  gelatina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.10.2013, 20:22
in sfarsit l-ai adus arata super!
la 03.10.2013, 20:24
Perfect!
la 03.10.2013, 20:24
frumos
la 03.10.2013, 20:25
Superba sectiune!
la 03.10.2013, 20:25
bravo,Timeea! pentru ca ai prezentat atat de bine modul de desfasurare pe mine m-ai convins sa incrc!

Vezi toate comentariile (66)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking