Dip cu vanata si pasta tahini

Postat de Adinuta in Clasice
30 Noi 2009 | 7904 vizualizari
Dip cu vanata si pasta tahini

Cred ca devine tot mai evident faptul ca imi plac dip-urile, iar acesta poate fi devorat seara la un film chiar si in perioada postului, pentru ca nu contine nimic de "frupt", dar are gust delicios, ca un pacat :)

Ingrediente

  • o vanata
  • o lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • 5-6 linguri pasta tahini
  • 5-6 linguri ulei de masline
  • un pic de sare daca e cazul

Mod de preparare

 Vanata se inteapa frumos cu o furculita din loc in loc si se pune la copt in cuptorul incins. O intoarcem din cand in cand, sa nu se arda. Cand este gata, o scoatem pe o farfurie la racit. Dupa ce s-a racit aproape de tot, o taiam in doua si ii scoatem miezul.  Pe care il punem intr-un robot de bucatarie impreuna cu uleiul de masline, zeama de lamaie, 2 catei de usturoi taiati si pasta tahini. Se mixeaza bine pana devine ca o crema fina.  Este foarte bun atat cu tortilla chips, cat si cu legume taiate fasii. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dip cu vanata si pasta tahini" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sos Barbecue

Postat de rocsi_1612

Sos Barbecue

Ceapa o curatati si o tocati marunt, la fel si usturoiul. Rosiile decojite le taiati cuburi, daca sunt intregi cum au fost la mine. Puneti uleiul intr-o cratita nu foarte mare, adaugati ceapa si...

Citeste continuarea

Tkemali - sos georgian pentru carne

Postat de Ksenya

Tkemali - sos georgian pentru carne

Alegem corcosusele, inlaturam coditile si frunzele, spalam in 2-3 ape si le punem intr-o oala, adaugam apa si lasam la fiert. Cand corcosusele sunt bine fierte, trecem totul prin sita (pasta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.11.2009, 20:23
tahini = pasta de susan?
la 30.11.2009, 20:31
cred ca e super bun..trebuie incercat
la 30.11.2009, 20:34
bucataras, deci nu sunt singura care nu stia?

michelle, sa incerci!
la 05.12.2009, 19:04
e cumva mancare arabeasca??? asa suna reteta,... oricum cred ca-i o bunatate
la 05.12.2009, 20:18
ionix, o fi eu am o carte numai cu sosuri si dips, nu scrie decat la unele de unde provin ... dar sunt foarte bune

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking