Dorada la cuptor

Postat de gusti in Peste
17 Ian 2010 | 10441 vizualizari
Dorada la cuptor

Pestele devine suculent la pregatirea la cuptor...

Ingrediente

  • 4 dorada
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 150 gr masline
  • 10 rosii cherry
  • 1 fenicul
  • 200 ml vin alb, preferabil dulce
  • 100 ml apa
  • 1 lamiie curatata de coaja
  • 50 gr unt
  • sare, piper, cimbru, rozmarin

Mod de preparare

1. Pestele devine suculent la pregatirea la cuptor si isi va pastra o culoare atractiva daca se face la temperaturi mari 200-230 grade.

2. Tava se unge cu putin ulei

3. Legumele (rosiile, ceapa, feniculul, morcovii) si vinul alb se pun direct in tava de la inceput, astfel carnea pestelui nu se va usca.

4. Pe patul de legume se aseaza pestele in interiorul caruia punem un "patratel" de unt si o feliuta de lamiie decojita

5. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si rozmarin

6. Se da la cuptor pina se rumeneste (circa 30-35 de minute)

Eu l-am intors si pe cealalta parte dupa ce s-a rumenit. Este o mincare rapida si gustoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dorada la cuptor

Postat de cristeena20

Dorada la cuptor

Am ales 2 pesti Dourada medii-unul de persoana; i-am spalat (i-am cumparat gata curatati) si apoi am facut o crestatura pe diagonala, pe fiecare parte. I-am sters cu un prosop de hartie si i-am...

Citeste continuarea

Dorada in acqua pazza - reteta nr. 1100

Postat de mihaelar63

Dorada in acqua pazza - reteta nr. 1100

Se curata si se spala rosiile. Se taie jumatati. Usturoiul se curata si se toaca marunt. Ardeiul iute se taie rondele. Ardeiul galben se taie fasii. Scoicile se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2010, 17:09
ti-am facut pofta de dorada , asa -i /
la 17.01.2010, 17:26
uuu, ador dorada! yam-yam!
la 17.01.2010, 17:40
cam zambareata dorada , oare a auzit un banc?
sau pur si simplu e fericita ca e in tava bucatarasului ?
la 17.01.2010, 18:51
Da, Mihaela, sa stii ...
la 17.01.2010, 22:50
felicitari pt. pofta voastra si a noastra de peste!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking