Dorada prajita cu orez basmati si sos remoulade

Postat de simona72 in Peste
20 Ian 2014 | 7819 vizualizari
Dorada prajita cu orez basmati si sos remoulade

Am dat o cautare pe net pentru un sos cu mustar pentru peste, dar vroiam altceva de ce facusem pana acum....asa ca am dat peste acest sos remoulade, care dupa ingrediente stiam ca o sa ne placa si intadevar a fost foarte bun (pe ce sait l-am gasit nu mai stiu)....iar in ce priveste pestele a fost simplu, rapid si bun asa cum imi place mie...

Ingrediente

  • 2 pesti dorada regala
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 linguri faina
  • 1 lamaie
  • pt orez:
  • 1 cana orez basmati
  • 3 cani apa
  • sare dupa gust
  • 2 lingurite unt
  • pt sos:
  • 2 linguri maioneza Univer
  • 2 lingurite de mustar cu boabe
  • sucul de la 1 mandarina, minola sau portocala, ce aveti
  • 4 fileuri de ansoa cu capere
  • sare si piper dupa gust
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 1 castravete murat sau 2 mai mici
  • 1/2 lingurita de patrunjel si marar uscat

Mod de preparare

Pestele, spalat, curatat de solzi si eviscerat, se taie cu foarfeca de bucatarie aripioarele si coada pt a incapea mai bine in tigaie. Se tamponeaza cu prosop de hartie de bucatarie si se sareaza pe toate partile si in interior. Se da prin faina, se scutura de surplusul de faina si se pune in tigaia incinsa cu 2 linguri de ulei de masline, la foc mediu pt 5 minute pe o parte si 5 pe alta,iar in ultimul minut marim flacara la mare si stoarcem 1/2 de zeama de lamaie pt fiecare parte.

Intre timp, cat pestele se prajeste ne ocupam de orez si sos. Pt orez: punem apacu 1 praf de sare si orezul la fiert. Din momentul fierberii lasam maxim 10 minute orezul sa fiarba la foc mic. Strecuram orezul dupa fierbere, il clatim printr-un jet de apa, adaugam sare dupa gust, untul, amestecam.

Pt sos:taiem castravetele cat putem de marunt din cutit, la fel ansoa si caperele, adaugam restul ingredientelor si amestecam. Servim pestele prajit cu orez basmati si cu sos remoulade.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada prajita cu orez basmati si sos remoulade" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de peste pe pat de legume in papillote

Postat de cristeena20

Reteta de peste pe pat de legume in papillote

Iata cum se prepara Reteta de peste pe pat de legume in papillote Pestele curatat se face in 2 fileuri, fara oase. Il presaram cu putina sare si piper. Spalam legumele si le curatam....

Citeste continuarea

Saramura de macrou

Postat de MotanLaOale

Saramura de macrou

Eu am facut un singur peste ca nu mananc decat eu. Se pot face oricati. Pestele se curata, se spala si se sterge de apa. Se pune o tabla pe focul de aragaz si cand este incinsa se da focul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.01.2014, 12:51
la 20.01.2014, 12:55
la 20.01.2014, 12:55
Simona, aş încerca vreo două porţii, să ştii.
la 20.01.2014, 12:58
bun bun
la 20.01.2014, 12:58

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking