Ingrediente
- 2 pesti dorada regala
- 1 praf de sare
- 2 linguri ulei de masline
- 3 linguri faina
- 1 lamaie
- pt orez:
- 1 cana orez basmati
- 3 cani apa
- sare dupa gust
- 2 lingurite unt
- pt sos:
- 2 linguri maioneza Univer
- 2 lingurite de mustar cu boabe
- sucul de la 1 mandarina, minola sau portocala, ce aveti
- 4 fileuri de ansoa cu capere
- sare si piper dupa gust
- 1-2 linguri ulei de masline
- 1 castravete murat sau 2 mai mici
- 1/2 lingurita de patrunjel si marar uscat
Mod de preparare
Pestele, spalat, curatat de solzi si eviscerat, se taie cu foarfeca de bucatarie aripioarele si coada pt a incapea mai bine in tigaie. Se tamponeaza cu prosop de hartie de bucatarie si se sareaza pe toate partile si in interior. Se da prin faina, se scutura de surplusul de faina si se pune in tigaia incinsa cu 2 linguri de ulei de masline, la foc mediu pt 5 minute pe o parte si 5 pe alta,iar in ultimul minut marim flacara la mare si stoarcem 1/2 de zeama de lamaie pt fiecare parte.
Intre timp, cat pestele se prajeste ne ocupam de orez si sos. Pt orez: punem apacu 1 praf de sare si orezul la fiert. Din momentul fierberii lasam maxim 10 minute orezul sa fiarba la foc mic. Strecuram orezul dupa fierbere, il clatim printr-un jet de apa, adaugam sare dupa gust, untul, amestecam.
Pt sos:taiem castravetele cat putem de marunt din cutit, la fel ansoa si caperele, adaugam restul ingredientelor si amestecam. Servim pestele prajit cu orez basmati si cu sos remoulade.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada prajita cu orez basmati si sos remoulade" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|