Ingrediente
- 2 pesti dorada ( sau lup de mare) cca 800 gr fiecare
- multa sare grunjoasa
- hartie ptr cuptor
- ulei masline
- multa lamaie
Mod de preparare
Pestii fiind curatati si spalati, i-am intepat cu cutitul si i-am presarat cu multa sare grunjoasa, dupa care i-am impachetat fiecare separat in hartie de copt. I-am pus la cuptor la foc traditional la 200C ptr cca 45 minute, apoi cand au fost gata, am descoperit pestii de hartie si asa i-am mai lasat inca 5 min la 180C ptr a se usca putin apa care a fost lasata de la pesti.
Se servesc cu un sos facut din suc de lamaie si ulei de masline(ladolemono in greceste) , si dupa gust, putin piper, acompaniati de legume fierte. Nu se pune sare ptr ca deja are de la sarea groasa cu care au fost acoperiti!
Nu am reusit sa fac o fotografie mai frumoasa, ptr ca, dupa cum stiti, pestele se raceste foarte repede si nu vroiam sa le servesc mancarea rece!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada roz la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|