Ingrediente
- • 3 dovlecei
- • 4 pulpe pe pui
- • ceapă verde şi albă
- • 2 roşii
- • bulion
- • boia de ardei dulce
- • pătrunjel şi mărar verde
- • 100 ml vin alb
- • ulei de măsline
- • 3 căţei de usturoi + usturoi verde
- • sare, piper
Mod de preparare
Se stropeşte un vas termorezistent cu puţin ulei de măsline, se pun cepele şi 2 căţei de usturoi tocaţi, pulpele de pui spălate şi şterse cu un prosop, boiaua, o roşie tocată, vinul şi se completează cu apă. Pe fiecare pulpă se aşează câte o felie de roşie. Vasul acoperit cu folie de aluminiu se dă la cuptor pentru 30-40 minute.
Între timp, dovleceii se curăţă de coajă şi se taie în felii destul de groase, se dau prin făină albă şi se prăjesc în ulei (doar să se rumenescă niţel). Se scot pe o hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei. Acesta e secretul dovleceilor fermi (devin puţin crocanţi după prăjire).
Când carnea e gata, se adaugă dovleceii prăjiţi în vas, se toarnă bulionul şi se mai dă la cuptor pentru câteva minute ca să se amestece gusturile (neacoperit cu folia).
La final se asezonează cu sare, piper şi se presară pătrunjelul şi usturoiul verde tocate, amestecate cu usturoi pisat (opţional, după cum vă rezistă stomacul).
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei la cuptor cu pulpe de pui şi roşii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|