Dovlecei pane cu sos de usturoi a la Julie

Postat de nilgun in Mancaruri de legume
20 Iul 2013 | 3418 vizualizari
Dovlecei pane cu sos de usturoi a la Julie

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 3 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri pesmet
  • branza razuita aproximativ o cana
  • sare
  • piper
  • ulei
  • patrunjel

Pentru sos - 6 catei de usturoi - 2 rosii - sare - ulei

Mod de preparare

Dovleceii se curata de coaja si se taie felii mai grosute . Ouale se bat cu sare, piper si se amesteca cu patrunjel. Faina se pune intr-o farfurie. Intr-o alta farfurie se pune pesmetul care se amesteca cu branza razuita.

Se pune uleiul la incins, fiecare felie de dovlecel se trec.e prin faina, oua si pesmet si se prajeste bine pe ambele parti , se scot pe servetele pentru a se absorbi surplusul de ulei. 

Pentru sosul de usturoi, se curata usturoiul de coaja, se piseaza, se adauga sare, ulei de masline si se freaca bine bine. Rosiile se dau prin razatoarea mica, si se pune peste usturoi formandu-se astfel sosul.

Se servesc dovleceii cu sosul de usturoi deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei pane cu sos de usturoi a la Julie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Orez cu spanac

Postat de katty

Orez cu spanac

Curatam morcovul si il radem pe razatoarea mare. Ceapa o tocam fin, iar ardeiul gras in bucati mai mari. Curatam spanacul, il spalam bine si il scurgem.  In uleiul incins punem la calit...

Citeste continuarea

Spanac crema cu ochi de ou

Postat de cristeena20

Spanac crema cu ochi de ou

- Alegem spanacul si il spalam bine. Eu am avut spanac in punga de la supermarket, gata ales si spalat. Il punem in apa la fiert. Se fierbe doar 3-5 minute si se strecoara. Il tocam marunt cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.07.2013, 21:19
buni
la 20.07.2013, 21:21
da...ff buni, nu ma asteptam
la 20.07.2013, 21:25
mamaaaaaaaaaaa, ce pofta imi este!
la 20.07.2013, 21:27
Cat de mult imi plac!
la 20.07.2013, 21:27
multumesc claudia..iti dau...mai am p portie

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking