Drob de Craciun (3)

Postat de medioto59 in Aperitive / Garnituri
21 Ian 2012 | 5128 vizualizari
Drob de Craciun (3)

Stiti bine ca in fiecare an de Craciun fac drob ......il numesc Drob de Craciun si fata de cel pe care il fac de Paste si care este cu oua acesta este cu carnati.Ei bine si anul acesta am "confectionat" ceva asemanator cu mici modificari pe ici pe colo prin partile esentiale.........hihihi...........am umblat putin la ingrediente ,am folosit foi de placinta ,l-am facut sub forma de rulou si ....cam atat cred...........))))

Ingrediente

  • 6 foi de placinta
  • 300 g carne de porc impan
  • 300 g ficat de porc
  • 4 carnati afumati
  • 5 fire de ceapa verde
  • 1 ceapa uscata
  • 2 morcovi
  • ulei
  • unt
  • 4 oua
  • marar
  • cimbru
  • seminte de susan
  • sare, piper

Mod de preparare

Ficatul se spala , se taie cuburi mai mari care se pun intr-un vas cu apa rece si se dau la foc.Se spumeaza din cand in cand iar cand ficatul este gata fiert se scoate din apa cu ajutorul unei palete si se lasa sa se racoreasca .Se spala carnea, se lasa la scurs si apoi se toaca. Odata cu carnea se mai da prin masina de tocat si ficatul.Amestecul rezultat se omogenizeaza bine. Se curata ceapa si morcovul,apoi se spala.Ceapa se taie marunt iar morcovul se da prin razatoare.Se incinge ulei intr-o tigaie si se calesc dupa care se adauga si amestecul de carbe si ficat.Amestecam si lasam incontinuare circa 15-20 min.(pana carnea isi schimba culoarea) pe foc avand grija sa amestecam din cand in cand ca sa nu se prinda.Tragem apoi de pe foc , lasam sa se racoreasca dupa care amestecam cu ouale(3).Condimentam cu sare si piper dupa gust si adaugam marar si cimbru tot dupa gust.Amestecam bine si impartim amestecul in 4 portioare. Separat prajim carnatii. Se ia fiecare foaie de placinta(eu am folosit 6 foi) si se ung cu unt iar apoi punem foile una peste alta .Cu ajutorul unei linguri punem o portie din cantitatea de amestec la unul din capetele foilor de placinta apoi nivelam bine cu dosul lingurii si rulam dupa care punem carnaciorii,rulam din nou si apoi punem a doua portie din amestecul de carne.Rulam si strangem bine .Din amestecul de mai sus mi-au iesit 2 rulouri .Se ung rulourile cu ou batut si se presara cu seminte de susan.. Se aseaza ruloul intr-o tava de chec tapetata cu hartie pergament si se da la cuptor pentru circa 20 min.(iar ma repet.......depinde de fiecare cuptor in parte) Se scoate din cuptor se lasa sa se raceasca si se taie.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de Craciun (3)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Quesadilla

Postat de Corina33

Quesadilla

Pentru sos se amesteca iaurtul cu usturoiul pisat, uleiul si mararul tocat. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Se incalzeste bine o tigaie - daca e teflonata nu e nevoie de ulei - si...

Citeste continuarea

Aperitiv placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Postat de oanapl

Aperitiv placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi 2 galbenusuri,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.01.2012, 21:05
ce as fii papat si eu putin din drob,mi-e dor
la 21.01.2012, 21:07
trimit par-avion Cris?
la 21.01.2012, 21:09
si unul par-tren ptr mine
la 21.01.2012, 21:10
io vreau par-vapor
la 21.01.2012, 21:14
Medi par-avion ,da? uite ce de cereri ai nu gluma

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking