Drob de miel - reteta veche din Dobrogea

Postat de farfuriavesela in Aperitive / Garnituri
19 Apr 2014 | 8533 vizualizari
Drob de miel - reteta veche din Dobrogea

Am foarte multe retete de la gospodinele din Dobrogea, mai ales din Medgidia, Constanta si Tulcea, pentru ca soacra mea si grupul ei de prietene sunt din aceasta zona frumoasa si mai ales, pentru ca, bucataresc foarte bine de vreo 40 de ani ! Drobul de miel este traditional pentru masa de Paste, iar reteta de mai jos este absolut delicioasa. Este foarte simplu de pregatit, si nu va trebuie mai mult de 30-40 de minute!!!

Ingrediente

2 tavi de drob ( tavi de dimensiunea celor de cozonac)

  • 1 kg de organe de miel ( ficat, plamani, inima)
  • 3 legaturi de ceapa verde
  • 3 legaturi de usturoi verde
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 2 legaturi de marar
  • sare
  • piper
  • 6 oua nefierte
  • 4 oua fierte
  • 1 prapur de miel

Mod de preparare

Spalam si curatam carnea. Punem o oala cu apa la fiert pe aragaz si-cand da apa in clocot-oparim cateva minute organele de miel. Scoatem organele din aceasta apa, pe care o aruncam. In acest fel sangele si toxinele ies din carne, dar si mirosul specific.

Acum punem carnea la fiert la foc mic intr-o apa curata, in care adaugam sare, piper, 2-3 cuisoare, 2-3 boabe de ienibahar.  

Adunam spuma care se strange in timpul fiertului.

Cand carnea este aproape fiarta punem 3-4 catei de usturoi zdrobiti in oala si 2-3 crengute de busuioc uscat. Mirosul specific de carne de oaie va disparea complet.

Scoatem carnea din apa dupa ce s-a fiert.

Tocam marunt carnea.

Adaugam peste organele marunt tocate cateva linguri de apa in care au fiert acestea, daca avem o compozitie prea uscata, fara grasime.

Tocam marunt si verdeata si o amestecam cu carnea.

Adaugam ouale crude, sare si piper.

Avem nevoie de 2 tavi de dimensiunea celor de cozonac, pe care le ungem cu ulei si le tapetam cu pesmet.

Punem o parte din compozitie in tavi, apoi punem pe lungime cate doua oua fierte in fiecare tava.

Acoperim ouale cu compozitie si apoi asezam deasupra prapurul.

Dam tavile cu drob la cuptor pentru 50 de minute la 180 de grade (sau la foc mic la cuptorul cu gaz).

  Dupa ce s-a racit, scoatem drobul din tava. Chiar daca nu este perfect inchegat, nu intrati in panica ! Dupa cateva ore la frigider va fi perfect intarit.     Il serviti la masa traditionala de Paste impreuna cu ridichi si ceapa verde !   Va doresc un Paste frumos si vesel, ca si acesta farfurie cu drob de miel !

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel - reteta veche din Dobrogea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv mini tarte din cartofi cu peste, pasta de branza si sos de iaurt

Postat de simona72

Aperitiv mini tarte din cartofi cu peste, pasta de branza si sos de iaurt

Cartofii se curata si se pun in apa cu sare la fiert. Din cartofii fierti se face un piure, care se amesteca cu sare, unt, lapte (lapte condensat am folosit eu), cascavalul ras si pestele maruntit...

Citeste continuarea

Placinta cu spanac, omleta si branza

Postat de merisor67

Placinta cu spanac, omleta si branza

Pentru aluat , frecam oul cu sare, adaugam uleiul, apoi untul taiat in cubulete, laptele, verdeata tocata marunt si treptat, faina cernuta impreuna cu praful de copt si bicarbonatul. Framantam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.04.2014, 11:06
delicios
la 19.04.2014, 11:16
ce bn arata
la 19.04.2014, 11:27
la 19.04.2014, 11:57
la 19.04.2014, 12:59
Indiferent de variantă, drobul e minunat la gust, iar cel prezentat de tine e super.

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking