Ingrediente
- 1/2 kg ficat de pui
- 1/2 kg pipote si inimi de pui
- 1 legatura ceapa verde (5-6 fire)
- 3 catei de usturoi (eu am pus dupa gustul meu)
- frunze de patrunjel ( 5-6 fire)
- sare, piper
- boia de ardei dulce
- 2 oua
- 4-5 oua fierte
- 2 linguri ulei
Mod de preparare
Maruntaiele se curata si se spala, pipotele si inima de pui se pun la fiert in apa ( eu nu am pus sare) si se lasa pana ce aproape au fiert, apoi adaugam ficatei si mai lasam la fiert cca 20 min. ( ficatei nu necesita foarte multa fierbere). Se strecoara si pastram cca 50-100 ml din apa care a fiert si lasam sa se raceasca. Apoi se dau prin masina de tocat se condimenteaza cu sare , piper si boia de ardei, adaugam ceapa verde taiata marunt, patrunjelul tocat si usturoiul pisat si amestecam. Spre final adaugam din apa care a fiert si ouale batute, se amesteca.
Intr-o tava de chec, nu foarte mare, tapetata cu hartie de copt si uns cu ulei asezam 1/3 din carne, asezam ouale fierte si restul de compozitie. Introducem in cuptorul incins 30-40 min, dupa acea scoatem, racim si servim cu mare pofta!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob din maruntaie de pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|