Ingrediente
- morcovi necurățați 1000 g,
- zahăr tos 800 g,
- zahăr vanilinat 2 plicuri,
- apă rece 3 căni,
- lămîie 1 bucată,
- portocală 1 bucată,
- scorțișoară 2-3 bucăți,
- cuișoare 4 bucăți.
Mod de preparare
Se pune la fiert apa cu zahărul, la foc puternic, cca. 10 minute. Într timp se curăță morcovii, se dau pe răzătoarea fină, adăugăndu-se la siropul de zahăr. Se micșorează focul și se lasă la fiert, cca. 30 de minute, neacoperit. După ce se încheagă dulceața, se adaugă zeama de la citrice și puțină coajă, scorțișoara și cuișoarele, lăsându-se la fiert la foc mic, cca. 5 minute ptr a se îmbina gusturile. Dulceața se pune fierbinte în borcanele sterilizate în prealabil, se inchid ermetic și se lasă la dunst cald până a doua zi. Atenție: se scot bucățile de scorțișoară și cuișoarele din dulceață! Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață de morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|