Dulceata de afine

Postat de Bunica in Dulceata / Gem
12 Iul 2009 | 22862 vizualizari
Dulceata de afine

O dulceata care se face foarte usor

Ingrediente

  • o farfurie adanca plina cu varf de afine
  • 1 kg. zahar
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Afinele impreuna cu zaharul se pun intr-o cratita de 4l. ca sa nu dea in foc la fierbere.

Se fierb la foc potrivit  amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde de cratita.

La sfarsit se pune zeama de lamaie si se mai fierbe 3-4 minute.

Se lasa sa se raceasca , apoi se pune in borcane (din cantitatea de mai sus ies cam 3 borcane de 300 gr)

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Postat de Constelatialeu

Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Cum se prepara Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos Aluat  coji : Intr-o craticioara am pus laptele, untul taiat bucatele, sarea si...

Citeste continuarea

Desert orez cu lapte si afine

Postat de mihaelar63

Desert orez cu lapte si afine

Orezul se pune la fiert in apa cu sare. Folositi o oala adecvata cu fundul dublu. Cand apa de pe orez a fost absorbita la fierbere ,se adauga laptele caldut. Amestecati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.07.2009, 11:31
Mmmm, si mie imi place mult dulceata de afine! Iar cu scortisoara cred ca e si mai buna!
la 13.07.2009, 15:30
Cam cat timp se fierbe totusi? Ca eu m-am pacalit cu chestia asta si mi-au iesit de multe ori dulceturile pingea. Stiu ca cea de afine se fierbe foarte putin.
la 13.07.2009, 17:40
Laura,eu o fierb la foc potrivit 50-60 min. Stau tot timpul langa ea cat fierbe.
la 13.07.2009, 17:45
Laura- daca dulceata este prea legata o scoti din borcan,o pui in cratita, ii mai pui apa si o fierbi putin.
Daca se intampla sa fie prea legata si sa nu o mai poti scoate din borcan,o pui la bain-marie cu borcan cu tot, apoi o scoti in cratita. O deslegi, cum s-ar spune.
la 14.07.2009, 23:40

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking