Dulceata de afine
Postat de Bunica in Dulceata / Gem
12 Iul 2009 | 22863 vizualizari
O dulceata care se face foarte usor
Ingrediente
- o farfurie adanca plina cu varf de afine
- 1 kg. zahar
- zeama de la o lamaie
Mod de preparare
Afinele impreuna cu zaharul se pun intr-o cratita de 4l. ca sa nu dea in foc la fierbere.
Se fierb la foc potrivit amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde de cratita.
La sfarsit se pune zeama de lamaie si se mai fierbe 3-4 minute.
Se lasa sa se raceasca , apoi se pune in borcane (din cantitatea de mai sus ies cam 3 borcane de 300 gr)
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|
Postat de Constelatialeu
Cum se prepara Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos
Aluat coji : Intr-o craticioara am pus laptele, untul taiat bucatele, sarea si...
Citeste continuarea
Postat de mihaelar63
Orezul se pune la fiert in apa cu sare.
Folositi o oala adecvata cu fundul dublu.
Cand apa de pe orez a fost absorbita la fierbere ,se adauga laptele caldut.
Amestecati...
Citeste continuarea
Recomandari pentru tine si casa ta
Comentarii
la 13.07.2009, 11:31
Mmmm, si mie imi place mult dulceata de afine! Iar cu scortisoara cred ca e si mai buna!
la 13.07.2009, 15:30
Cam cat timp se fierbe totusi? Ca eu m-am pacalit cu chestia asta si mi-au iesit de multe ori dulceturile pingea. Stiu ca cea de afine se fierbe foarte putin.
la 13.07.2009, 17:40
Laura,eu o fierb la foc potrivit 50-60 min. Stau tot timpul langa ea cat fierbe.
la 13.07.2009, 17:45
Laura- daca dulceata este prea legata o scoti din borcan,o pui in cratita, ii mai pui apa si o fierbi putin.
Daca se intampla sa fie prea legata si sa nu o mai poti scoate din borcan,o pui la bain-marie cu borcan cu tot, apoi o scoti in cratita. O deslegi, cum s-ar spune.
Vezi toate comentariile (12)
COMENTEAZA