Dulceata de afine

Postat de mimmi in Dulceata / Gem
4 Aug 2012 | 5023 vizualizari
Dulceata de afine

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • 2 kg afine
  • 2 kg zahar
  • sucul de la 1 lamaie

Mod de preparare

Se spala bine afinele si se curata de codite.
Intr-o cratita se pune un strat de afine,un strat de zahar pana se termina fructele.
Se lasa 12-24 h si se amesteca cat de des puteti pentru a se topi zaharul.
Dupa ce s-a topit zaharul,strecuram siropul rezultat(din care facem sirop) lasand deoparte sirop suficient incat sa aiba in ce fierbe fructele. Intr-o oala cu fund dublu,punem afinele,siropul,sucul de la 1 lamaie si lasam sa fiarba pana se leaga siropul. Verificam daca este gata,punand o lingurita de dulceata intr-o farfurie care dupa ce s-a racit trebuie sa nu curga. Turnam dulceata fierbinte in borcane sterilizate si le lasam la racit invelite intr-o patura. Spor la treaba !

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Postat de Constelatialeu

Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Cum se prepara Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos Aluat  coji : Intr-o craticioara am pus laptele, untul taiat bucatele, sarea si...

Citeste continuarea

Desert orez cu lapte si afine

Postat de mihaelar63

Desert orez cu lapte si afine

Orezul se pune la fiert in apa cu sare. Folositi o oala adecvata cu fundul dublu. Cand apa de pe orez a fost absorbita la fierbere ,se adauga laptele caldut. Amestecati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.08.2012, 20:41
Am si eu, dar as gusta si de la tine!
la 04.08.2012, 20:42
Eu nu am deci vreau de la tine
la 04.08.2012, 20:54
e foarte buna,dar o las pentru cine mai vrea ....eu am
la 04.08.2012, 21:30
foarte buna, la mine se topeste pe zi ce trece, se bat baietii pe ea
la 04.08.2012, 22:34
O dulceata cu o culoare nemaipomenita!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking