Dulceata de capsuni reteta

Postat de MotanLaOale in Dulceata / Gem
16 Iun 2011 | 4435 vizualizari
Dulceata de capsuni reteta

Dulceata de capsuni reteta Eu fac dulceturile traditional fara conservant sau gelfix sau alte fixuri si respectand proportia de 1:1 intre fructe si zahar. Am facut putina deoarece mai am cateva borcane de anul trecut

Ingrediente

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 1,5 kg capsuni
  • 1,5 kg zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie

Mod de preparare

Dulceata de capsuni reteta

Capsunile se spala si se scot coditele.

Se pun in cratita in care vom fierbe dulceata, se taie cele foarte mari si se pune zaharul deasupra uniform.

Se pune in frigider pana a doua zi sa-si lase zeama.

A doua zi se pune la fiert la foc mic la inceput pana se topeste zaharul si la foc potrivit pe urma cam 30-40 minute.

Se adauga zeama de lamaie si se mai fierbe pana cand are consistenta dorita (cand picatura pe farfurioara rece ramane formata si zeama se intinde daca punem degetul).

Se pune in borcane spalate si sterilizate in cuptor si inca calde.

Se pun capacele si se pun in camara.

Tin si 3-4 ani daca nu se consuma.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Papanasi a la TataZmeu

Postat de panacris

Papanasi a la TataZmeu

Brânza de vaci scursă se mixează împreună cu zahărul pudră, oul, zahărul vanilinat și coaja de lămâie, până se obține un amestec omogen. Făina se amestecă cu...

Citeste continuarea

Papanasi din iaurt si gris, in crusta de piscoturi

Postat de diaconta

Papanasi din iaurt si gris, in crusta de piscoturi

Am pregatit mai întâi crusta. Am maruntit piscoturile cu ajutorul robotului,pâna am obtinut o faina. Intr-o tigaie am topit untul,apoi am pus piscoturile maruntite. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.06.2011, 10:40
asta-i dulceata adevarata kg la kg
la 16.06.2011, 10:45
Vreau si eu un borcanel
la 16.06.2011, 10:45
arata minunat
la 16.06.2011, 10:47
Sunt de acord cu tine si asa suntem ,, bombardat '' cu o gramada de noxe .
Eu parca vad un coktail cu capsuni si sampanie !!!
la 16.06.2011, 10:51
Multumesc pentru aprecieri
mihaela Bun coktailul

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking