Dulceata de capsuni reteta

Postat de Dya in Dulceata / Gem
16 Iun 2011 | 2964 vizualizari
Dulceata de capsuni reteta

Dulceata de capsuni reteta In sfarsit am reusit sa pun in practica prima dulceata din acest sezon! Deja e in mare voga, insa va prezint si eu rezultatele mele :)

Ingrediente

  • Dulceata de capsuni reteta
  • Am folosit:
  • 4 kg capsuni
  • 2 kg zahar
  • sucul de la o lamaie
  • 1 lime

Mod de preparare

Dulceata de capsuni reteta

Dupa ce am curatat si am spalat bine capsunile, le-am pus intr-un vas impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar si cu sucul de lamaie. Le-am lasat apoi pentru cateva ore, acoperite, la rece. Sucul obtinut l-am amestecat cu restul de zahar si l-am pus la foc pana ce acesta s-a dizolvat complet. Am adaugat apoi capsunile si le-am lasat sa fiarba la foc potrivit,  fara a amesteca, pana cand compozitia s-a legat.

Pentru a ne da seama daca a fiert suficient, scoatem 2-3 linguri din dulceata si le lasam sa se raceasca bine.

Dulceata fierbinte, o punem in borcane sterilizate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Papanasi a la TataZmeu

Postat de panacris

Papanasi a la TataZmeu

Brânza de vaci scursă se mixează împreună cu zahărul pudră, oul, zahărul vanilinat și coaja de lămâie, până se obține un amestec omogen. Făina se amestecă cu...

Citeste continuarea

Papanasi din iaurt si gris, in crusta de piscoturi

Postat de diaconta

Papanasi din iaurt si gris, in crusta de piscoturi

Am pregatit mai întâi crusta. Am maruntit piscoturile cu ajutorul robotului,pâna am obtinut o faina. Intr-o tigaie am topit untul,apoi am pus piscoturile maruntite. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.06.2011, 00:03
Tu esti harnicuta
Eu am fiert-o doar pe jumatate
la 17.06.2011, 00:10
la 17.06.2011, 00:12
stai linistita Mihaela,,, eu am terminat o azi noapte la ora 01:00.... rezultatele sunt satisfacatoare, fiind prima dulceata pe care o fac singura,,,, mai putin prezentarea,,, nu ma multumeste dar asta e! alta nu am
la 17.06.2011, 00:30
e buna buna
la 17.06.2011, 00:32
E mai ,, faina '' poza a doua care ai pus-o la imaginea principala

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking