Dulceata de capsuni reteta

Postat de miha in Dulceata / Gem
18 Iun 2011 | 5374 vizualizari
Dulceata de capsuni reteta

 Dulceata de capsuni reteta

Ingrediente

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 1 kg capsuni
  • ~500 g zahar

Mod de preparare

Dulceata de capsuni reteta

De regula nu fac dulceata sau gem. Pentru cat mananc eu si numai eu :))  imi ajung borcanele primite de la mama sau de la mama soacra. :)))

Anul trecut am facut gem de capsuni, anul acesta am zis sa fac dulceata, acestea fiind exceptiile care intaresc regula, cum se spune.

Drept sa spun nu stiam exact care e diferenta intre dulceata si gem. Pana la urma, ajungand la Maniacu' via Gabi :)) am inteles ca ar fi vorba doar de consistenta, la dulceata fructele ramanand intregi. Cantitatea de zahar difera in functie de cat de dulci sunt fructele si (evident!) de preferinta fiecaruia. Desi am gasit si retete cu proportia 1:1 eu am preferat cu zahar mai putin, astfel ca la 1 kg de capsuni am folosit ~500 g zahar.

Capsunile bine spalate si curatate de codite se pun la fiert la foc foarte mic. Pentru inceput amestecam foarte putin, pana isi lasa zeama. Cand zeama lasata de fructe a scazut cam la jumatate adaugam zaharul si amestecam usor cu o lingura de lemn, sa nu sfaramam fructele. Din cand in cand curatam spuma de la suprafata si amestecam usor sa nu se prinda de fundul cratitei.

Fierbem dulceata pana obtinem consistenta dorita. Pentru a ne da seama de consistenta scoatem din cand in cand cate putin pe o farfurie, pentru ca atunci cand se raceste se ingroasa destul de mult.

Fiind pentru uz curent nu m-am complicat cu borcane, cu sterilizare... Dar, pentru cine doreste sa pastreze dulceata mai multa vreme, se pune fierbinte in borcane, se capseaza si se lasa sa se raceasca.

Asa-i ca nu e complicat? :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Papanasi a la TataZmeu

Postat de panacris

Papanasi a la TataZmeu

Brânza de vaci scursă se mixează împreună cu zahărul pudră, oul, zahărul vanilinat și coaja de lămâie, până se obține un amestec omogen. Făina se amestecă cu...

Citeste continuarea

Papanasi din iaurt si gris, in crusta de piscoturi

Postat de diaconta

Papanasi din iaurt si gris, in crusta de piscoturi

Am pregatit mai întâi crusta. Am maruntit piscoturile cu ajutorul robotului,pâna am obtinut o faina. Intr-o tigaie am topit untul,apoi am pus piscoturile maruntite. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.06.2011, 10:51
hai ma ca ai facut dulceata..nu-mi vine sa cred ..bravo...imi place cum ti-a iesit
la 18.06.2011, 10:55
la 18.06.2011, 11:21
ce frumos ti a iesit
la 18.06.2011, 11:38
la 18.06.2011, 11:45

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking