Ingrediente
Dulceata de capsuni reteta
Prima varianta care va iesi un pic mai inchisa la culoare:
- 1 kg de capsuni(sau capsune,ca nici aci’ nu stiu care-i varianta corecta:)) )
- 750 gr zahar
A doua varianta:
- 1 kg de capsuni
- 500-600 gr zahar (depinde si de cat de dulci sunt capsunile)
- 1 lamaie(jumatate taiata felii si de la o jumatate folosim sucul)
Mod de preparare
Dulceata de capsuni reteta
In ambele variante
1.Spalati si curatati capsunile de codite.
2.Lasati-le la scurs intr-o strecuratoare.
3.Puneti capsunile intr-o oala care nu lipeste(eu am folosit una de inox cu fundul dublu) si adaugati zaharul,feliile si zeama de lamaie.(Pentru varianta cu cu lamaie)
4.Lasati o ora la frigider.(puteti sari peste aceasta etapa)
5.Puneti oala la foc foarte mic,timp de ~90 minute, amestecand din cand in cand pentru a va asigura ca nu se lipeste.
6.Luati spuma atunci cand se formeaza.(daca focul este mare va face spuma mai multa)Dulceata este gata cand are o consistenta gelatinoasa sau o puteti verifica prin proba picaturii.(luati cu lingurita dulceata din oala si lasati sa cada pe o farfurie uscata,daca picaturile raman intregi si nu se imprastie pe farfurie inseamna ca dulceata este gata)
7.Puneti dulceata fierbinte in borcane bine spalate si sterilizate.(eu am incins bine cuptorul,am stins focul,apoi am pus borcanele cu gura in jos pe gratar si le-am tinut ~ 15-20 minute)
8.Inchideti bine borcanele,apoi rasturnati-le cu capul in jos pentru 15 minute.
Dupa ce am gustat din ambele variante am decis ca cea cu lamaie este preferata.Dulce,acrisoara si cu o culoare mult mai frumoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|