Dulceata de capsuni reteta

Postat de gurita_ta2005 in Dulceata / Gem
27 Iun 2013 | 3904 vizualizari
Dulceata de capsuni reteta

 Dulceata de capsuni reteta

Ingrediente

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 2 kg capsuni
  • 1,5 kg zahar
  • 1 esenta vanilie
  • coaja de la 1 portocala
  • 1 plic zahar vanilat
  • zeama de la 1/2 de lamaie

Mod de preparare

Dulceata de capsuni reteta

Capsunile se curate de codite,se pun intr-un castron de apa si se clatesc foarte bine.

Se taie in bucati mai mici(dupa preferinta).Se pun intr-o oala mare,se pune zaharul,coaja de portocala,esenta de vanilie si pliculetul de zahar vanilat.Se lasa in frigider pana a doua zi.

A doua zi se pune la fiert la foc mic pentru circa 90 minute,se pune jumatate de lamaie stoarsa.Se amesteca des si se ia spuma cu o lingura de lemn sau o spumiera.

Se testeaza daca este gata.Se pune o lingura de dulceata pe o farfurie si se lasa sa se raceasca putin,daca curge se mai lasa la fiert.

Borcanele se sterilizeaza inainte.

Dulceata se pune cat inca este calda,iar borcanele se intorc cu capacul in jos.Se acopera cu un prosop si se lasa pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Papanasi a la TataZmeu

Postat de panacris

Papanasi a la TataZmeu

Brânza de vaci scursă se mixează împreună cu zahărul pudră, oul, zahărul vanilinat și coaja de lămâie, până se obține un amestec omogen. Făina se amestecă cu...

Citeste continuarea

Papanasi din iaurt si gris, in crusta de piscoturi

Postat de diaconta

Papanasi din iaurt si gris, in crusta de piscoturi

Am pregatit mai întâi crusta. Am maruntit piscoturile cu ajutorul robotului,pâna am obtinut o faina. Intr-o tigaie am topit untul,apoi am pus piscoturile maruntite. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.06.2013, 23:45
Foarte buna dulceatza
la 27.06.2013, 23:47
la 27.06.2013, 23:51
ce mult imi place
la 27.06.2013, 23:53
tare buna!!
la 27.06.2013, 23:53

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking