Dulceata de capsuni reteta

Postat de Oana in Dulceata / Gem
27 Mai 2014 | 4292 vizualizari
Dulceata de capsuni reteta

 Dulceata de capsuni reteta

Ingrediente

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 2,5 kg capsuni micute
  • 1 kg zahar
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Dulceata de capsuni reteta

Capsunile se curata si se spala bine, apoi se pun intr-o oala incapatoare si de preferat cu fundul dublu. Se pune un strat de zahar si unul de capsuni si se fierbe la foc mic. Se adauga si zeama de lamaie si se amesteca cu grija, sa nu se zdrobeasca capsunile. Cand incepe sa fiarba se aduna spuma lasata. Eu am lasat-o pe foc vreo 2 ore. Se face proba cu putina dulceata lasata pe o farfurie la racit ca sa va dati seama daca este facuta sau mai trebuie lasata la fiert. Se mai poate verifica picurand cate o bobita de dulceata pe o farfurie si va dati seama de consistenta.

Dupa ce se opreste focul se pune dulceata fierbinte in borcane si se inchid bine capacele. Se infasoara borcanele intr-un prosop gros si se lasa asa la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Papanasi a la TataZmeu

Postat de panacris

Papanasi a la TataZmeu

Brânza de vaci scursă se mixează împreună cu zahărul pudră, oul, zahărul vanilinat și coaja de lămâie, până se obține un amestec omogen. Făina se amestecă cu...

Citeste continuarea

Papanasi din iaurt si gris, in crusta de piscoturi

Postat de diaconta

Papanasi din iaurt si gris, in crusta de piscoturi

Am pregatit mai întâi crusta. Am maruntit piscoturile cu ajutorul robotului,pâna am obtinut o faina. Intr-o tigaie am topit untul,apoi am pus piscoturile maruntite. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2014, 16:15
la 27.05.2014, 16:16
la 27.05.2014, 16:17
Oana, dar ce te-ai pornit azi pe gătit! Bine, auzeam pe Cătălin că te ajută, ceea ce explică această avalanşă.
Ieri am făcut şi noi, iar gustul e minunat.
la 27.05.2014, 16:17
la 27.05.2014, 16:18
tare buna si eu vreau

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking