Dulceata de capsuni reteta

Postat de amalia01 in Dulceata / Gem
27 Mai 2014 | 3121 vizualizari
Dulceata de capsuni reteta

Dulceata de capsuni reteta Daca ar fi sa ma gandesc care este dulceata mea preferata, as raspunde fara ezitare: cea de CAPSUNI! Ador mirosul lor dulce-parfumat si gustul catifelat…iar dulceata imi aminteste de bunica…mergeam impreuna si culegeam fructele ademenitoare,dimineata…Acum “le culeg” din piata…

Ingrediente

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 5 kg de capsuni,proaspete si dulci 
  • 1,5 kg de zahar
  • multa dragoste si rabdare

Mod de preparare

Dulceata de capsuni reteta

Fructele le speli repede, sub jet de apa ( ca sa nu isi piarda aroma) si le cureti de frunzulite;

Intr-o oala de 8 litri asezi fructele,alternativ cu zaharul si le lasi asa de seara pana dimineata(sau invers- cca 12 ore), astfel incat zaharul sa se topeasca complet;

Cand vrei sa prepari dulceata, incalzesti cuptorul si dai oala la cuptor,la foc potrivit, pentru cca 4 ore; astfel scapi de grija amestecatului ,iar dulceata va fi mai aromata si fructele raman intregi; scoti oala pe aragaz si mai fierbi pe foc mic 30 de minute;

Intre timp speli borcanele si le lasi la uscat;

Cand dulceata este gata asezi o lama de cutit sub borcan si le umpli, le capsezi si le lasi la dunst uscat 24 de ore;

Asezi borcanele in beci/camara si astepti sa savurezi minunatia la iarna…daca mai ai rabdare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Papanasi a la TataZmeu

Postat de panacris

Papanasi a la TataZmeu

Brânza de vaci scursă se mixează împreună cu zahărul pudră, oul, zahărul vanilinat și coaja de lămâie, până se obține un amestec omogen. Făina se amestecă cu...

Citeste continuarea

Papanasi din iaurt si gris, in crusta de piscoturi

Postat de diaconta

Papanasi din iaurt si gris, in crusta de piscoturi

Am pregatit mai întâi crusta. Am maruntit piscoturile cu ajutorul robotului,pâna am obtinut o faina. Intr-o tigaie am topit untul,apoi am pus piscoturile maruntite. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2014, 20:27
imi place
la 27.05.2014, 20:29
la 27.05.2014, 21:12
la 28.05.2014, 00:17
la 28.05.2014, 06:00

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking