Dulceata de capsuni reteta

Postat de Ica_mama in Dulceata / Gem
9 Iun 2014 | 3771 vizualizari
Dulceata de capsuni reteta

 Dulceata de capsuni reteta

Ingrediente

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 3 kg capsuni
  • 1,5 kg zahar gelifiant
  • 1/2 lingura zeama de lamaie
  • 3 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Dulceata de capsuni reteta

Avem nevoie de 10 borcane a 440 grame.

Borcanele ,le spalam si le sterilizam la cuptor,la o temperatura de 100 de grade,aproximativ 10-15 minute.

Capsunile culese proaspat din gradina,le spalam si curatam de partea verde.

Intr-o oala de 6 litri punem capsunile si le zdrobim cu blenderul.

Adaugam zaharul gelfix,zaharul vanilat si zeama de lamaie.

Nu le punem imediat la fiert ,pentru ca trebue sa stea 3 ore .

In acest timp amestecam de cateva ori ,cu o lingura de lemn.

Dupa trei ore, punem oala pe aragaz la fiert, la foc mediu si amestecam din cand in cand ,sa nu se prinda.

Dupa ce dau primele clocote,mai reducem temperatura de fierbere si lasam sa fiarba timp de 4 minute, dupa care dam oala de-o parte.

Daca se formeaza spuma , o indepartam cu o sita.

Cand suntem gata , punem dulceata in borcane si inchidem imediat cu capac.

Borcanele le putem pune imediat ce am terminat , in camara .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Papanasi a la TataZmeu

Postat de panacris

Papanasi a la TataZmeu

Brânza de vaci scursă se mixează împreună cu zahărul pudră, oul, zahărul vanilinat și coaja de lămâie, până se obține un amestec omogen. Făina se amestecă cu...

Citeste continuarea

Papanasi din iaurt si gris, in crusta de piscoturi

Postat de diaconta

Papanasi din iaurt si gris, in crusta de piscoturi

Am pregatit mai întâi crusta. Am maruntit piscoturile cu ajutorul robotului,pâna am obtinut o faina. Intr-o tigaie am topit untul,apoi am pus piscoturile maruntite. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.06.2014, 22:05
Eu le-am cules din piata
la 09.06.2014, 22:07
Buni si din piata sunt bune!
la 09.06.2014, 22:08
Foarte aromata
la 09.06.2014, 22:10
la 09.06.2014, 22:10

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking