Ingrediente
- Dulceata de capsuni reteta
- 4 kg capsuni coapte
- 1 kg zahar brut
- 3 felii lamaie
- 1 pastaie vanilie
Mod de preparare
Dulceata de capsuni reteta
Capsunile se curata, se spala sub jet de apa rece.
Se pun intr-o cratita mare si se pun la fiert. Adaugam jumatate din cantitatea de zahar. Despicam o pastaie de vanilie si o punem peste capsuni. Lasam sa fiarba aproximativ o ora, timp in care siropul format scade. Adaugam restul de zahar, cateva felii de lamaie si lasam sa fiarba in continuare inca vreo jumatate de ora.
Eu nu spumez niciodata dulceata.
Inchidem focul si lasam cratita pe ochi sa se raceasca un pic numai.
Pregatim 8 borcanele curate, sterilizate. Turnam dulceata, asezam capacele si le infiletam. Acoperim cu hartii sa protejeze capacele de praf, le etichetam si le depozitam in loc racoros si intunecat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|