Dulceata de capsuni reteta

Postat de privatelaura in Dulceata / Gem
19 Iun 2014 | 7236 vizualizari
Dulceata de capsuni reteta

Dulceata de capsuni reteta Sigur, toata lumea face dulceata. Si exista multe retete, din fiecare cred ca mai aflam sau mai invatam ceva!

Ingrediente

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 4 kg capsuni coapte
  • 1 kg zahar brut
  • 3 felii lamaie
  • 1 pastaie vanilie

Mod de preparare

Dulceata de capsuni reteta

Capsunile se curata, se spala sub jet de apa rece. 

Se pun intr-o cratita mare si se pun la fiert. Adaugam jumatate din cantitatea de zahar. Despicam o pastaie de vanilie si o punem peste capsuni. Lasam sa fiarba aproximativ o ora, timp in care siropul format scade. Adaugam restul de zahar, cateva felii de lamaie si lasam sa fiarba in continuare inca vreo jumatate de ora. 

Eu nu spumez niciodata dulceata.

Inchidem focul si lasam cratita pe ochi sa se raceasca un pic numai.

Pregatim 8 borcanele curate, sterilizate. Turnam dulceata, asezam capacele si le infiletam. Acoperim cu hartii sa protejeze capacele de praf, le etichetam si le depozitam in loc racoros si intunecat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Papanasi a la TataZmeu

Postat de panacris

Papanasi a la TataZmeu

Brânza de vaci scursă se mixează împreună cu zahărul pudră, oul, zahărul vanilinat și coaja de lămâie, până se obține un amestec omogen. Făina se amestecă cu...

Citeste continuarea

Papanasi din iaurt si gris, in crusta de piscoturi

Postat de diaconta

Papanasi din iaurt si gris, in crusta de piscoturi

Am pregatit mai întâi crusta. Am maruntit piscoturile cu ajutorul robotului,pâna am obtinut o faina. Intr-o tigaie am topit untul,apoi am pus piscoturile maruntite. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2014, 14:05
ce deliciu
la 19.06.2014, 14:19
Da daaaaaa,o sa vina carcotasii si o sa zica ca nu-i dulceata cu zahar asa putin ))))))))
la 19.06.2014, 14:20
dulceata perfecta pt mine, cu putin zahar si fara adaosuri . Dar numai 4 borcanele ti-au iesit din 4 kg? Nu cred
la 19.06.2014, 14:26
Si eu ma miram ca au iesit doar 4 borcane
la 19.06.2014, 14:28
sigur a gresit

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking