Dulceata de capsuni reteta

Postat de lira in Dulceata / Gem
13 Iul 2010 | 4063 vizualizari
Dulceata de capsuni reteta

 Dulceata de capsuni reteta

Ingrediente

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 3 kg capsuni
  • 1.5 kg zahar
  • muuulta pasiune :)

Mod de preparare

Dulceata de capsuni reteta

In principiu la dulceata eu folosesc proportia 2 la 1, adica 2 parti fructe si o parte zahar.

Capsunii se spala, se curata de codite si se pun intr-o oala impreuna cu zaharul. As recomanda sa folositi o oala ceva mai mare pentru ca face destul de multa spuma la inceput. Spre sfarsit am luat spuma care a ramas la suprafata. La mine toata activitatea a durat in jur de 3 ore, dar nu va stresati cu amestecatul a nu se prinde. Pe la sfarsit numai trebuie sa amestecati in continuu.

Cand vedeti ca s-a legat deja compozitia puteti face proba ca sa vedeti daca e gata dulceata. Puneti pe o farfurioara o lingura de dulceata si lasati putin sa se raceasca. Inclinati putin farfurioara: daca dulceata curge, mai trebuie fiarta, daca nu, este gata.

Dulceata fierbinte am pus-o in borcane curate si uscate (le-am lasat putin in cuptorul cald), dupa care am bagat borcanele intr-o patura sa se raceasca treptat. A doua zi cand le-am scos mai erau caldute. Punem borcanele la pastrat si cam asta e toata povestea

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Papanasi a la TataZmeu

Postat de panacris

Papanasi a la TataZmeu

Brânza de vaci scursă se mixează împreună cu zahărul pudră, oul, zahărul vanilinat și coaja de lămâie, până se obține un amestec omogen. Făina se amestecă cu...

Citeste continuarea

Papanasi din iaurt si gris, in crusta de piscoturi

Postat de diaconta

Papanasi din iaurt si gris, in crusta de piscoturi

Am pregatit mai întâi crusta. Am maruntit piscoturile cu ajutorul robotului,pâna am obtinut o faina. Intr-o tigaie am topit untul,apoi am pus piscoturile maruntite. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.07.2010, 15:11
nu am reusit sa fac dar e delicioasa
la 24.07.2010, 14:09
vai e o nebunie
la 24.07.2010, 15:01
Nici eu nu am facut anul asta,dar iau de la tine.
la 24.07.2010, 15:09
Eu admir mult modul de prezentare. Felicitari, Lira
la 25.07.2010, 09:22
Ina mersi mult pt aprecieri!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking