Dulceata de capsuni reteta cu fructoza

Postat de ela in Dulceata / Gem
27 Iun 2012 | 18304 vizualizari
Dulceata de capsuni reteta cu fructoza

Dulceata de capsuni reteta foarte bun pentru cei care nu au voie zahar(au diabet) sau care tin la silueta :))))Fructoza are o valoare energetica egala cu a zaharului dar are o putere de indulcire de 1,5-1,8 mai mare decat a zaharului.De aceea aveti nevoie de aprox 40 la suta mai putina fructoza decat zahar pentru a obtine acelasi nivel de dulce(desi costa 400gr cam 15lei...).Datorita reducerii cantitatii utilizate reduceti in paralel si nr de calorii consumate.

Ingrediente

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 1,5 kg capsuni( fara codite) mai micute,eu am avut de gradina,de la mama mea
  • 700 gr fructoza
  • apa
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Dulceata de capsuni reteta

Capsunile spalate si curatate se lasa la scurs intr-o sita, apoi se stropesc cu zeama de lamaie. Sucul scurs de la ele se pastreaza si se completeaza cu apa pana la 300 ml.

Separat, se face siropul din fructoza si cei 300 ml de lichid, fierbandu-l la foc mic si indepartand spuma de deasupra care se formeaza. Vom sti ca siropul este gata dupa faptul ca isi schimba consistenta, devine lipicios, iar daca picuram putin sirop din lingura pe o farfurie, acesta se intareste sub forma de perle imediat. Se da la o parte de pe foc, se adauga capsunile si se lasa 30 minute. Apoi se pune din nou la foc mic si se fierbe, amestecand cat mai rar posibil pentru a pastra integritatea fructelor. Luam spuma care se formeaza deasupra.

Cand consideram ca este gata dulceata (cam dupa o ora si ceva), adica picaturile ce cad din lingura pe o farfurie raman ca niste perle, luam vasul de pe foc si il acoperim cu un prosop umed. Dupa 15 minute dulceata se poate pune in borcane, care se lasa sub o patura, la cald, pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta cu fructoza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dulceață de gutui la Multicooker

Postat de panacris

Dulceață de gutui la Multicooker

Gutuile curățate de coajă se toacă mărunt, eu m-am ajutat cu robotul de bucătărie :D ;)  Apoi se așează straturi, straturi în vasul aparatului Multicooker, alternând cu...

Citeste continuarea

Dulceata de prune

Postat de Pungasa_Rogue

Dulceata de prune

Se pune apa la fiert intr-o cratita mare, iar intre timp se spala prunele. Cand apa da in clocote, se oparesc prunele, putine cate putine, tinandu-le cateva minute in apa fierbinte, apoi se scot...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.06.2012, 05:19
....mmmmmmm, cu clatite merge super
la 27.06.2012, 06:54
Am mai spus,dulceata de capsuni e preferata mea,pe locul doi e cea de caise.Vreau 2-3 lingurite,sa ajunga la toata lumea
la 27.06.2012, 07:44
Delcioasa!
la 27.06.2012, 08:07
buna buna
la 27.06.2012, 08:15

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking