dulceata de gutui, mere si pere cu suc de citrice

Postat de ionix in Dulceata / Gem
23 Oct 2009 | 19318 vizualizari
dulceata de gutui, mere si pere cu suc de citrice

cantitatile sunt pt multe borcane :D...reteta o am de la o amica englezoaica... este o dulceata extraordinar de buna... din cantitatile pe care le-am scris jos mi-au iesit 17 borcane de 800 g

Ingrediente

  • 15 gutui mari
  • 10 pere 
  • 14 mere mici
  • 5 lamai
  • 3 portocale mari
  • 2 grapefruit mari si rosii
  • 5 kg zahar
  • 15 cani cu apa
  • baton de vanilie sau zahar vanilat

Mod de preparare

daca nu ai un ceaun suficient de mare ar fi bine sa pui de doua ori la foc, asta in cazul in care faceti cantitatea asta asa mare :D

Pe razatoarea mica se dau lamaile si portocale iar apoi se storc bine. Peste coaja si zeama de lamai si portocale se storc si grapefruit-urile. Se amesteca cu apa si se pun intr-un ceaun mare la fiert, de preferat e sa fie ceaun pt ca oala de aluminiu schimba gustul dulcetei. Peste se pune si zaharul si vanilia.

Se pune ceaunul cu sirop pe aragaz la foc mediu, eu am lasat cam 2 ore si 30 min sa fiarba.

Intre timp speli bine fructele si le dai pe razatoarea cu ochiuri mari sau le tai cubulete mici si pastrezi 4 cotoare de la gutui.

Dupa ce a trecut timpul in care a fiert siropul, punem peste sirop fructele date pe razatoare si cotoarele de gutui.

Lasi compozitia la foc mic pana cand siropul ia o textura gelationoasa, eu am fiert cam 5 ore la ea.

Se lasa la racit si se pune in borcane.

Se serveste dupa bunul plac dar nu in sosoni. :D

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "dulceata de gutui, mere si pere cu suc de citrice" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Dulceata de mure

Postat de sufletista

Dulceata de mure

Intr-o oala adaugam zaharul cu apa si punem pe foc sa fiarba. Cand incepe sa fiarba, adaugam zeama de lamaie(eu am adaugat si bucati de lamaie,lasam sa fiarba pana ce se formeaza un sirop....

Citeste continuarea

Dulceata de mure

Postat de Pungasa_Rogue

Dulceata de mure

Se spala murele si se pun intr-o sita la scurs. Zaharul si apa se pun intr-un tuci si se fierb pana cand scad la jumatate. Dupa aceea, se adauga murele. Se ferb, amestecand din cand in cand cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.10.2009, 20:07
Ionix, eu fac un gem asortat din pere ,mere ,gutui si un kg. de zahar Daca gemul este delicios , dulceata ta face furori . Esti un monument de rabdare Felicitari !
la 23.10.2009, 22:28
multumesc din suflet Buni... eu i-am zis dulceata dar nu stiu exact daca este dulceata sau gem
la 23.10.2009, 22:43
as gusta si eu!
la 24.10.2009, 13:18
cu mare placere ti-as da un borcanel...
la 21.08.2021, 20:08

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking