Dulceata de lapte ( Dulce de leche)

Postat de panacris in Dulceata / Gem
16 Dec 2012 | 11950 vizualizari
Dulceata de lapte ( Dulce de leche)

Tot am vazut pe ici pe colo, dulce de leche! Zilele trecute am achizitionat un borcan de dulceata de lapte, care a fost asa de delicios, asa ca am hotarat sa prepar si eu aceasta dulceata senzationala. Simpla si savuroasa. P.S. Seria de dulceturi inedite nu s-a incheiat ;)

Ingrediente

  • lapte proaspat gras de vaca 1000ml,
  • zahar tos 500 g,
  • zahar vanilinat bourbon 1 plic

Mod de preparare

Laptele gras se pune la fiert, impreuna cu zaharul to si zaharul vanilinat, intr-un vas cu fundul gros, sau mai bine in ceaun, la foc mic, amestecandu-se cam din 10 in 10 minute, ptr a nu se prinde, cca. 3 ore, pana cand are consistenta unui serbet si gust de caramel. Se pune in borcane sterilizate, se lasa la dunst cald si se pune la rece. Mentionez ca termenul de valabilitate este de cca. 3 luni. Spor la treaba! >:D<

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de lapte ( Dulce de leche)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Gem de mure

Postat de simona72

Gem de mure

Murele le spalam bine sub jet de apa, le punem intr-o strecuratoare si le lasam sa se scurga de apa. Le dam prin robotul de bucatarie si le pasiram bine. Se dau prin strecuratoare, se amesteca...

Citeste continuarea

Dulceata de visine

Postat de Pungasa_Rogue

Dulceata de visine

Se spala visinele si li se scot samburii. Se pun intr-un vas mare impreuna cu zaharul si se lasa peste noapte la rece. A doua zi, se scot visinele, iar siropul se fierbe circa o ora. Dupa ce...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.12.2012, 16:09
ce bunatate! trebuie sa incerc si eu
la 16.12.2012, 16:10
la 16.12.2012, 16:26
Super! Si eu vreau sa incerc aceasta reteta!
la 16.12.2012, 16:28
super tare reteta
la 16.12.2012, 16:31
stau si ma intrebaca-l freci cand se mai raceste,se transforma in serbet

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking