Dulceata de portocale

Postat de mitinita in Conserve
22 Ian 2011 | 5597 vizualizari
Dulceata de portocale

Sunt multe versiuni,dar depinde si de gusturi. Mie imi place sa fie amaruie,deci nu ma deranjeaza sa las si coaja. Pentru o marmelada mai putin amare se decojeste si se inlatura partea alba. Mai sunt metode unde se lasa la inmuiat 24 de ore,dar mie metoda aceasta mi-a convenit de minune! Se poate servi pe paine,pe pancakes,clatite si chiar la unele mancaruri care cer marmelada de portocale. Se poate face in cantitati mai mari si e si un cadou deosebit daca faceti cosuri cu cadouri de sarbatori. E mai bine de facut iarna cand sunt ieftine si in sezon portocalele.

Ingrediente

  • 1 portocala cu coaja subtire 
  • 2 linguri apa 
  • 1/2 cup zahar

Mod de preparare

    Se spala portocala foarte bine
    Se taie capetele.
    Se taie in opt sferturi si se taie cu robotul de bucatarie.
    Se adauga intr-o oala cu apa si zaharul si se da la foc 15 minute amestecand des.
    Se toarna intr-un borcan ,dupa ce s-a racit.
    Se pastreaza la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert alivanca

Postat de mirela0911

Desert alivanca

Prima data se pregateste mamaliga. Intr-o oala cu fundul dublu se pune laptele la fiert. Se adauga untul, sarea si zaharul vanilat. Cand incepe sa fiarba se toarna in ploaie faina de malai si se...

Citeste continuarea

Desert tarta cu crema de portocale si dulceata, fara zahar

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu crema de portocale si dulceata, fara zahar

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece, taiat cuburi, iaurtul, oul si amestecati usor. Adaugati melasa, karobul, praful de sare si coaja de portocale, mixati totul. Faina cernuta o incorporati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2011, 12:28
Buna rau! Am papat cand lucra mama mea la Horticons....
la 22.01.2011, 12:32
si mie imi place!
la 22.01.2011, 12:41
Cat faci compozitia de clatite , gata si dulceata ... si proaspata
la 22.01.2011, 14:14
onesta,buna ideea!
la 22.01.2011, 14:22
am tot zis ca fac si eu

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking