Dulceata de strugurasi cu dude

Postat de mihaelar63 in Dulceata / Gem
1 Oct 2011 | 8083 vizualizari
Dulceata de strugurasi cu dude

In memoria mea dudele [ fragi, agude sau pomite] se asociaza cu bunica,Noi prin zona le spuneam ,, pomnite'' . Bunicuta mea draga avea un pomnitar dar cu pomnite negre in spatele casei langa cuptorul de paine . Avand la dispozitie doar dude albe m-am gandit sa le asociez cu alte fructe mai colorate, respectiv strugurasi ,rosii.Am ,,parfumat '' melanjul cu rom alb !!!

Ingrediente

  • 1 kg dude albe
  • 1 kg strugurasi rosii
  • 1 kg zahar
  • 1 plic dr.otker 2:1
  • zeama de la o lamaie
  • 3 linguri rom alb

Mod de preparare

Spalati cu atentie fructele.scurgeti bine de apa.

Curatati de codite cu atentie sa nu le zdrobiti

Puneti fructele intr-o cratita  antiaderenta cu fund dublu + zaharul.

Lasati sa se odihneasca cateva ore , amestecand usor din cand in cand .

,, Parfumati'' amestecul cu rom si zeama de lamaie .

Puneti pe foc si tineti pana zaharul se topeste.

Folositi ca si conservant Gelfix Dr. Otker 2:1  cu pectina de citrice, respectand instructiunile.

Puneti in borcanase curate cu capac infiletabil.

Serviti in miezul iernii cand vreti sa gustati o picatura de aroma a verii .

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de strugurasi cu dude" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Dulceata din flori de soc cu sofran si vanilie

Postat de panacris

Dulceata din flori de soc cu sofran si vanilie

Florile de soc dacă le-am cules după ploaie și din zonă nepoluată nu mai trebuie spălate, că se pierde polenul cel mai valoros. Dacă le-ați primit dintr-o zonă necunoscută, atunci le...

Citeste continuarea

Gem de merisoare si chia

Postat de katty

Gem de merisoare si chia

Asezam fructele intr-o sita si le trecem printr-un jet de apa rece, dupa care le scurgem si le punem intr-o craticioara, nu inainte de a le curata de eventualele resturi de frunze. Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.10.2011, 10:01
Ce buna trebuie sa fie
Bine ai revenit!
la 01.10.2011, 10:53
imi imaginez ca e foarte buna ca nu am gustat niciodata
la 01.10.2011, 12:23
interesant ...mihaela, tre sa fie o bunatate ce ai facut tu aici.... ...si eu imi amintesc cu drag de pomnitarul bunei, ce bune mai erau...ca si la mine tot asa le zice...si erau rosii alea... ...dulceata inca nu am gustat din ele, dar lsunt convinsa ca sunt fff bune si aromate....nici strugurasi nu am mai papat de mult...avea mama vreo 2 tufe acasa,...nici nu stiu daca le mai are ....
la 01.10.2011, 12:25
apropo...am mai vazut pe aici la strugurasi spunandu-li-se coacaze...probabil prin alte zone li se zice asa...dar nu e corect, coacazele sunt negre si au total alt gust....( off...si de alea aveam acasa....ce bine era l amama acasa.... )....pup Mihaela...ardeleanca mea draga!
la 01.10.2011, 17:42
Eu le stiu tot de coacaze Am avut in curte si coacaz negru si rosu, cand eram copii...

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking