Ingrediente
- 1 kg dude albe
- 1 kg strugurasi rosii
- 1 kg zahar
- 1 plic dr.otker 2:1
- zeama de la o lamaie
- 3 linguri rom alb
Mod de preparare
Spalati cu atentie fructele.scurgeti bine de apa.
Curatati de codite cu atentie sa nu le zdrobiti
Puneti fructele intr-o cratita antiaderenta cu fund dublu + zaharul.
Lasati sa se odihneasca cateva ore , amestecand usor din cand in cand .
,, Parfumati'' amestecul cu rom si zeama de lamaie .
Puneti pe foc si tineti pana zaharul se topeste.
Folositi ca si conservant Gelfix Dr. Otker 2:1 cu pectina de citrice, respectand instructiunile.
Puneti in borcanase curate cu capac infiletabil.
Serviti in miezul iernii cand vreti sa gustati o picatura de aroma a verii .
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de strugurasi cu dude" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|