Ingrediente
- 200ml apa,
- 100 ml ulei,
- 200 gr faina ,
- 4 oua,
- putina sare..
Pentru umplutura
- 500 ml lapte,
- un plic budinca de ciocolata,
- 3-4 linguri de zahar,
- un galbenus,
- o ciocolata cu lapte,
- 150 gr de unt si frisca.
Mod de preparare
Se fierbe apa cu uleiul si sarea pana da in clocot.Adaugi faina amestecand continuu.Se lasa putin la racit, apoi se adauga ouale pe rand amestecand energic.Se unge o tava cu ulei, se pune compozitia intr-un cornet sau intr-o punga si se formeaza bastonase distantate intre ele.Se pune in cuptorul bine incalzit, la foc potrivit, circa 30 min,primele 20 min. nu se deschide cuptorul.Cand sunt gata,se lasa la racit si se taie in doua.Se umple interiorul cu crema preparata astfel:
pregatesti budinca conform instructiunilor de pe plic, pui galbenusul,ciocolata, amesteci bine si dai deoparte, apoi adaugi untul amestecand repede.Umpli eclerele cu crema,apoi pui frisca, pui capacelul si pe deasupra ciocolata, care a fost topita impreuna cu o lingurita de unt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|