Eclere cu crema de vanilie

Postat de sis in Prajituri
27 Apr 2014 | 2388 vizualizari
Eclere cu crema de vanilie

Reteta de duminica.

Ingrediente

  • Pentru a face cojile de eclere avem nevoie de:
  • 250 gr de faina
  • 100 ml ulei
  • 300 ml apa
  • 5 oua
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri de faina cu varf
  • 500ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 50 gr de unt
  • Pentru glazura:
  • 50 gr unt
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 1 lingura apa
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri de cacao

Mod de preparare

Cojile pentru eclere:

Intr-o craticioara puneti apa la fiert impreuna cu uleiul si sarea. Amestecati faina cu zaharul vanilat. Cand apa fierbe luati craticioara de pe foc si adaugati faina. Amestecati energic pana ce compozitia se desprinde cu usurinta de pe craticioara. Adaugati ouale pe rand, unul cate unul amestecand cu un mixer dupa fiecare, pana se incorporeaza. Cu lingura puneti compozitia intr-o punga sau posh si dati forma eclerelor intr-o tava tapetata cu hartie. Adaugati suficienta compozitie ca acestea sa nu va iasa foarte joase. Coaceti cojile la 180°C timp de 25 de minute.

Crema de vanilie:

Puneti ouale intr-o craticioara si le bateti bine. Adaugati zaharul si zaharul vanilat. Turnati apoi faina si amestecati pana la omogenizare.  Infierbantati laptele si il adaugati treptat peste compozitia preparata inainte. Puneti oala pe foc, adaugati esenta de vanilie si lasati sa se ingroase compozitia amestecand tot timpul pentru a nu se lipi. Cand compozitia s-a ingrosat suficient adaugati untul taiat si amestecati pana acesta s-a topit.

Glazura:

Amestecati toate ingredientele si le puneti la bain Marie pana s-au topit. Puteti pune si direct pe foc insa cu mare grija sa nu se incinga foarte tare. Luati de pe foc atunci cand ciocolata incepe sa se topeasca si amestecati continuu pana ce toate ingredientele s-au topit si incorporat. Daca este nevoie mai puneti pe foc pentru cateva secunde.

Daca doriti, deasupra cremei de vanilie puteti pune si frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Retete similare

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Postat de rocsi_1612

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Choux-urile: Intr-o cratita puneti apa cu untul si le transferati pe foc. Amestecati pana untul se topeste complet. Dati focul la mic, turnati toata faina, amestecati energic pana este...

Citeste continuarea

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Postat de momo121

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Mod de preparare pentru blat:     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 28.04.2014, 11:10
ador eclerele!
la 28.04.2014, 13:41
la 28.04.2014, 20:45
Preferatele mele
la 29.04.2014, 08:27
foarte bune!!!
la 08.07.2014, 22:20

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking