Eclere cu pudding de vanilie

Postat de cristinne in Prajituri
27 Sep 2010 | 14359 vizualizari
Eclere cu pudding de vanilie

Eclere - in sfarsit mi-au iesit:)).. si super bune pe deasupra;))

Ingrediente

  • o cana de apa (250ml)
  • o jumatate de cana de ulei (125ml)
  • o jumatate de cana 'gradata'de faina (125gr)
  • 3 oua
  • 2plicuri de budinca de vanilie
  • zahar brun pt budinca: 5 linguri
  • lapte: 500ml
  • unt: un cubulet
  • ciocolata neagra: 50 gr (jumatate de tableta)

Mod de preparare

Se amesteca apa cu uleiul si un vf de sare si se pun intr-o oala pe foc. Cand incepe sa dea in clocot apa, se ia de pe foc si se adauga imediat toata cana de faina dintr-o data, amestecand apoi cu un tel, foarte energic pana devine un aluat moale si lipicios {ca o mamaliguta zicea cineva pe aici:) }. Se lasa aluatul la racit. Dupa ce s-a racit complet, se adauga ouale in aluat, dar unul cate unul (nu se adauga al 2 lea ou pana nu e incorporat foarte bine primul).

Cu spritul sau cu o punga (ca in cazul meu, ca nici acum nu am ajuns sa imi cumpar si eu un amarat de sprit;)), se pun in tava pe o hartie de copt, bastonase din aluat. Se dau la cuptorul preincalzit (240 de grade-electric) 10-15 minute la foc iute si inca 10 minute la foc mic, pana devin aurii.

Aceste coji formate se scot din cuptor, se lasa la racit, se taie in jumatate si se umplu cu budinca racita, facuta din 500 de ml de lapte, zaharul si pliculetele de budinca (instructiuni: pe pachetul de budinca, care nu stie..desi e prea putin probabil:P. 

Unele eu le-am umplut pe deasupra budincii si cu frisca la tub, insa  dupa gusturi... Apoi se pudreaza cu zahar si se stropesc frumos cu ciocolata neagra topita (se pun patratele de ciocolata impeuna cu 2 linguri de lapte si cubuletul de unt la cuptorul cu microunde 2 minute. Se omogenizeaza cu o lingurita si se toarna imediat cat e fierbinte ciocolata, deasupra eleclerelor. Se va intari imediat aproape.)

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu pudding de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Eclere

Postat de comanligia

Eclere

Cojile de eclere se fac astfel : Apa,uleiul si sarea se fierb si se adauga faina cat cuprinde,se amesteca bine la foc mic cu lingura de lemn pana se ingroasa bine.Dupa racire se pun pe rand 5...

Citeste continuarea

Eclere dezordonate

Postat de LadyCrs

Eclere dezordonate

Apa cu uleiul se pun pe foc și când încep să clocotească adăugăm făina, amestecând continuu până se desprinde de cratiță ( sper că voi aveți un tel bun...că eu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.09.2010, 13:51
Uhahaaaa...ce-mi plac eclerele.
la 27.09.2010, 14:15
tare bune
la 27.09.2010, 14:25
la 27.09.2010, 16:09
da ff bune dar de ce e pudding si nu budinca ? :-s e titlul in 2 limbi nu vad rostul :-s am mai vazut si la altii asa postari", ficatei cu ceapa cu titul in engleza,...pe romaneste exista cuvantul budinca si enorm de multe femei trecute de o anumita varsta IN ROMANIA habar nu au ce-i aia pudding.la ingrediente ai scris budinca nu pudding .

imi place fff mult reteta , nu inteleg doar rostul cuviintelor amestecate in mai multe limbi., spun asta nu din rautate, dar eu chiar vb mai multe limbi si prefer cand se vorbeste un grai sa nu le amestec....nu vad rostul, nu suna mai interesant deloc...un titlu cu cuvinte amestecate in 2 limbi :-s cand e clar ca si in limba romana exista cuvantul potrivit budinca! :-s...de obicei cine amesteca limbile nu stapaneste nici una optimal...:-s si e mai bine sa te rezumi la o singura limba cand comunici ceva :-s ...daca vreau sa citesc retete in engleza nu accesez un site romanesc , nu? sau ori bagi titlul in engleza, maghiara, ce vrei tu, ori in romana...sper sa nu te superi da?
la 27.09.2010, 16:31

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking