Evantai de vinete ( à la Horia V.)

Postat de alice_ciobanu in Aperitive / Garnituri
2 Sep 2011 | 12858 vizualizari
Evantai de vinete  ( à la Horia V.)

Dragilor declar solemn, cu mana pe inima: I'm Happy! My dear husband, my beloved husband sau cum ar zice cineva cunoscut noua " splendoarea vietii mele " :)), mi-a adus in dar doua carti de gastronomie. Cica nu gatesc suficient sau bine, a glasuit un carcotas :)) Dar sa revenim... R. mi-a adus in dar doua carti, una din ele fiind "Bucatele noastre" a maestrului Horia Virlan. Cealalta....hmmm...inca nu va dezvalui care e...revenim cu amanunte, dupa...era sa zic publicitate, dar nu!, nu!...toate la momentul respectiv. Mai, fratilor, cartea asta a lui Horia e minunata, retete una si una, bucate alese...intr-un cuvint merita investitia, pe cuvant! Dupa ce am rasfoit-o binisor tot excalmand "Uite si asta! O, ce faina e asta!, Wow, wow, wow"...si pentru ca tot e Provocarea din septembrie, iar Betty sper ca ma primeste si pe mine, altfel ....vin singura! :)), am ales spre facere un minunat Evantai de vinete.

Ingrediente

  • Asadar ingrediente (eu dau ingredientele doar pentru 2 persoane)
  • 2 vinete spalate
  • 1 ceapa potrivita ca marime
  • 2 rosii 
  • 100 gr costita
  • 100 gr cascaval
  • 1 catel mare de usturoi
  • sare 
  • 1 pahar mic de iaurt
  • o lingura ulei de masline

Mod de preparare

Ceapa se curata de coaja si se taie felii subtiri. Rosiile, cascavalul si costita se taie in felii subtiri.

Vinetele se spala si se taie in felii de 1 cm grosime, incepand de la partea opusa a coditei, si taiati-le pina aproape de codita, la vreo 2-3 cm distanta de aceasta. Astfel nu riscati sa se desprinda de cotor.

Usturoiul, curatat, il taiati in fasii subtiri si impanati cu el feliile de vinete, din loc in loc.

Apoi asezati intre feliile de vinete, feliile de rosii, ceapa, cascaval si costita, dupa priceperea si dorinta fiecaruia, neavand importanta in ce ordine le asezati. Legati vinetele cu ata de bucatarie, sfoara mai subtire si le puneti intr-o tava stropindu-le cu ulei. bagati totul in cuptorul preincalzit la 175 C, si lasati asa cam 35 minute. Verificati daca vinetele sunt suficient de patrunse

Cand s-au racorit putin le scoateti ata si le stropiti bine cu iaurt si putin patrunjel tocat.

O minunatie de arome, culori si mai ales...o savoare deosebita. Va jur!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Evantai de vinete ( à la Horia V.)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftelute de curcan cu maioneza

Postat de rocsi_1612

Chiftelute de curcan cu maioneza

Chiftelutele: Spalam carnea si o trecem prin masina de tocat. Curatam ceapa, morcovul si le tocam in blender. Amestecam carnea tocata cu ceapa, morcovul, painea inmuiata in apa si bine...

Citeste continuarea

Chiftelute de cartofi la Panini Maker

Postat de deyutzky

Chiftelute de cartofi la Panini Maker

Spalam si curatam cartofii si usturoiul, apoi ii dam prin razatoarea mica.  Ii punem intr-un bol, iar peste ei adaugam oul, faina, patrunjelul tocat marunt, sare si piper dupa gust....

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.09.2011, 16:47
ce bine arata
la 02.09.2011, 16:47
Interesanta mi s-a parut de cum am vazut-o la Academie
la 02.09.2011, 16:51
la 02.09.2011, 17:02
da merita cartea lui horia varlan sa fie cumparata ,este bestiala dar e cam piperat pretul cei drept eu tot timpu o rasfoiesc cand merg in cora ,mi-as dori foarte mult sa primesc si eu un asemenea cadou
bravo ,vinetele arata excelent
horia valan daca ne auzi mai fa si tu cadou cate o carte
la 02.09.2011, 17:04
Cado , cado ............. si mie , si mie

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking