Fake Nems (Pachețele de primăvară cu legume)

Postat de DinDragostePentruGatit in Mancaruri de post
2 Apr 2012 | 8732 vizualizari
Fake Nems (Pachețele de primăvară cu legume)

Le-am numit Fake Nems, pentru că sunt nişte fake-uri...:)) Mi-era poftă într-o zi de nems-uri, nu aveam chef să merg la Mega să iau foi de orez, le-am înlocuit cu foi de plăcintă; sincer, mă rodea şi curioazitatea, să văd cum ies...nu se compară cu cele din foi de orez, însă "la o adică" :)) merg...Cu un sos picant chinezesc, chiar m-am amăgit puţin că am mancat nems-uri adevărate :)).

Ingrediente

  • 8 foi de plăcintă;
  • 600 g varză albă;
  • 180 g morcovi;
  • 2 lg ulei de susan;
  • ulei de floarea soarelui (pentru unsul foilor de plăcintă şi pentru prăjirea nems-urilor);
  • 2-3 lg sos light soya;
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare

Varza se dă la răzătoare. Morcovii se spală, se curaţă, se dau la răzăroare. Nu aveam timp să le tai frumos julien.

Într-o tigaie wok se călesc legumele în ulei de susan, cam 2-3 minute. Se adaugă apoi sosul soya, sare şi piper. 

Foile de placintă se taie în 4, se iau cate 2 foi, se ung cu ulei, se pune 0 lingură de legume călite şi se rulează.

Se prăjesc în tigaie wok, în ulei încins, până capătă o culoare de arămiu deschis.

 

Poftă bună!


Daca ti-a placut reteta noastra "Fake Nems (Pachețele de primăvară cu legume)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Branza tofu la grill, cu legume la aburi

Postat de RODIMUR

Branza tofu la grill, cu legume la aburi

Legumele se curăță, se spală, se porționează și se fierb la aburi, timp de 35-40 de minute. Brânza tofu se strecoară de lichid, se usucă și se taie felii, cu grosimea de 1 cm....

Citeste continuarea

Scovergi reteta clasica

Postat de merisor67

Scovergi reteta clasica

Preparăm apoi maiaua. Într-un bol, frecăm drojdia cu zahărul până se lichefiază, apoi adaugăm 150 ml apă călduță, omogenizăm, adăugăm o mână de făină și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2012, 16:18
Astea imi plac mult
la 02.04.2012, 16:20
Da, intr-adevar! Sunt delicioase pachetelele. Se si pregatesc fara prea multe batai de cap...
la 02.04.2012, 16:25
PS. Ce comice sunt nems-urile mele ruso-româno-vietnameze
Data viitoare las lenea la o parte şi o să le pregătesc din foi de orez.
la 02.04.2012, 16:38
gustoase
la 02.04.2012, 16:58
arata tare bine

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking